Published On: Čet, lis 10th, 2019

NJIH 3.500 BILO NA STADIONU Iran pregazio Kambodžu, ali ova utakmica pamtit će se po puno ljepšem događaju

Nogometaši Irana slavili su u okviru azijskih kvalifikacija za SP 2022 kod kuće protiv Kambodže s čak 14:0, a osim visoke pobjede ta utakmica će ući u povijest jer je nakon 40 godina u Iranu dopušten masovni ulaz na nogometne stadione ženama.

Na stadionu Azadi u Teheranu bilo je 78 tisuća navijača od čega oko 3.500 žena, koje su svoju reprezentaciju bodrili s posebne tribine na kojoj nije bio dopušten ulazak muškarcima.

 

Od islamske revolucije 1979. ženama u pravilu nije dopušten ulaz na stadione na kojima su igrali nogometaši, posebne iznimke su ipak postojale, no ovo je prvi slučaj da ih je na stadionu došao tako veliki broj i da su same bile u mogućnosti kupiti ulaznice. Prije dva tjedna u Teheranu je bila posebna inspekcija FIFA-e, a nakon njihova posjeta Iran je pristao pustiti žene na utakmicu.

Inače, Iranci su slavili s ogromnih 14:0, ali to nije njihova najveća pobjeda jer su 2000. pobijedili Guam s 19:0.

Kambodžancima je to najveći poraz u povijesti, a u 47. minuti njihov igrač Keo je promašio penal.

Bio je to kvalifikacijski dan u Aziji u kojoj su favoriti bili neumoljivi – Južna Koreja je dobila Šri Lanku s 8:0, Kina je slavila protiv Guama s 7:0, Japan protiv Mongolije sa 6:0, a Australija Mongoliju s 5:0.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare