Published On: Pon, stu 30th, 2020

NJEMAČKI MEDIJI: Najbolji gradovi za život EU umirovljenika nisu u Bosni. U Hercegovini su!

Ugledni njemački portal Fokus, uvrstio je Trebinje na listu top 10 svjetskih gradova za život u umirovljeničkim danima. Ocjenjujući više parametara, portal svojim sunarodnicma treće dobi, kao drugi najbolji izbor, preporučuje upravo Trebinje, prenio je sinoć RTRS.

Prijatna klima, ljepote grada, očuvana priroda, zdrava hrana i pristupačne cijene, samo su neki od razloga koji su Trebinje pozicionirali u sami vrh svetske top-liste najboljih gradova za život poslije 60-te, po izboru njemačkog portala.

Nijemci su, precizno, matematički, ocjenjivali parametre koji utiču na kvalitet života i od maksimalnih 100 bodova u tom “testu”, Trebinju dali 80,8 bodova i visoko drugo mjesto.

“To nije slučajno, ako uzmemo u obzir kriterije za treću dob, jer imamo odličnu klimu, položaj, dobru prometnu poveznost, pristupačan troškovnik u odnosu na njihove mirovine, zdravu hranu, piće, očuvanu pririodu. To se sve uzimalo u obzir. Ispod nas su ostali gradovi iz Turske, Indije, Brazila…Hrvatski Osijek je na 10. mjestu” , rekao je Žarko Vico, stručni suradnik Turističke organizacije Trebinje.