Published On: Sub, ožu 5th, 2022

Njemački investitori napuštaju Dodikovu televiziju

BERLINSKA tvrtka Foundcenter Investment GmbH povukla se iz projekta čiji je cilj bio stvoriti regionalnu televizijsku postaju UNA. Njemački ulagači bili su većinski vlasnici tvrtke Una World Network, no sada je kao jedini vlasnik ostala tvrtka Infinity Media Banjaluka, koja se povezuje s obitelji Dodik, doznaje portal Capital, a prenosi portal buka.

Pokretanje televizije Una najavljeno je na Weekend Media Festivalu u Rovinju, a započelo je krajem prošle godine. Kako bi televizija počela s radom, u Banjoj Luci je osnovano više tvrtki, među kojima je i Una World Network, čiji su osnivači bili Infinity Media s 20 posto udjela i Foundcenter Investment GmbH s 80 posto.

Trebali su se baviti proizvodnjom filmova, videofilmova i televizijskog programa. Idejni pokretač projekta bio je Dejan Jocić, ujedno predsjednik Upravnog odbora, dok je pokretač spomenuta berlinska tvrtka.

Tvrtka povezana s Miloradom Dodikom

Međutim, regionalni portal navodi da u Registru poslovnih subjekata RS uz televiziju Una više nema njemačkih ulagača i Jocića. Zastupnik je sada Srđan Praštalo, a vlasnik Infinity Media, koja je dio Infinity International Groupa i koja se povezuje s obitelji srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Buka podsjeća kako je kompanija Prointer ITSS prošle godine preuzela vlasništvo nad banjolučkom Alternativnom televizijom, a ove je godine ATV prebacila na povezanu tvrtku Infinity Media.

Dodik je govorio da je njegov sin Igor povezan s Prointerom, također tvrdeći kako je pokušavao razviti biznis u medijima. Dodik je, inače, već bio na listi sankcija Sjedinjenih Američkih Država, što je početkom ove godine prošireno i na Alternativnu televiziju.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
2 mjeseci prije

Pa djikan je gotov to je barem svima jasno.Zavrsit ce sa Putinom u nekom od bunkera u Moskvi prosvirane glave.

Last edited 2 mjeseci prije by God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
Tekbir za Borisa Džonsona!
Tekbir za Borisa Džonsona!
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
2 mjeseci prije

Dosta nam je Erdoganovih, njemačkih i britanskih televizija 🙁 – hoćemo konačno jednu našu slobodnu televiziju 😎 !

Pljuc germanskoj propagani 😉 !

Last edited 2 mjeseci prije by Tekbir za Borisa Džonsona!
Welt'
Welt'
2 mjeseci prije

Dodo je fasista…

🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America🇷🇼
🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America🇷🇼
2 mjeseci prije

Moji njemci su uporni a upirali su i u mene..