Published On: Fri, Sep 15th, 2017

Njemački gradovi prednjače u najmanje stresnom životu, a Stuttgart je najbolji

Njemački gradovi prednjače u bezbrižnom i najmanje stresnom životu, a na toj listi, Stuttgart je na prvom mjestu, pokazuje najnovije istraživanje.

Ako miran i bezbrižan život podrazumijeva šetnju pored stabala i cvijeća, pozamašnu sumu na bankovnom računu i siguran posao, onda je idealno mjesto za život Njemačka, piše N1.

Novo istraživanje pokazalo je najviše i najmanje stresne gradove na svijetu u 2017. godini na osnovu faktora koji uključuju prometnu gužvu, javni prijevoz, postotak zelenih površina, financijski status građana uključujući razinnu duga, fizičko i mentalno zdravlje, kao i količinu sunčeve svjetlosti koju grad dobiva godišnje.

Od 150 rangiranih, četiri od deset najmanje stresnih gradova svijeta su u Njemačkoj. Stuttgart je najmanje stresan, Hannover je na trećem, Munchen na petom, a Hamburg, zajedno s Grazom dijeli deveto mjesto.

Mali, ali bogati Luksemburg, domovina manje od 600.000 stanovnika ima drugi najniži nivo stresa.

Švicarski Bern je na četvrtom mjestu, francuski Boordeaux na šestom, a Edinburgh na sedmom mjestu. Sydney u Australiji je jedini neeuropski grad među prvih deset najmanje stresnih, a Seattle je najmanje stresan grad u SAD.

Najstresniji grad je Bagdad, a nakon njega Kabul.