Published On: Fri, Oct 30th, 2015

NJEMAČKA: Ubojicu četverogodišnjeg dječaka iz BiH predala njegova majka

Berlinski tužitelji priopćili su da je 32-godišnji Njemac uhićen nakon što je priznao da je ubio četverogodišnjeg dječaka iz BiH, koji je nestao 1. listopada.

Tužitelj Michael von Hagen izjavio je novinarima u četvrtak da je čovjeka, čiji identitet nije objavljen, predala njegova majka nakon što ga je prepoznala na snimku koji je objavila policija.

Policajci su razgovarali s majkom u njenom domu kada se osumnjičeni pojavio u četvrtak ujutru i priznao ubojstvo, rekavši da je tijelo dječaka ostavio u automobilu.

Von Hagen je kazao da je autopsija još u tijeku, ali kako izgleda da dječak “nije ubijen danas ni jučer”. Dodao je da nema dokaza da je osumnjičeni imao bilo kakve ksenofobične motive ili veze sa skupinama ekstremne desnice, prenosi AP.

Vlasti su objavile video snimak na kome je prikazan dječak Muhamed Januzi kako napušta središnji registracijski centar za izbjeglice u Berlinu s nepoznatim muškarcem 1. listopada.

Za informacije o nestalom dječaku bile su ponuđene nagrade u ukupnom iznosu od 20.000 eura, a osumnjičeni je opisan kao muškarac europskog porijekla, mršav, tamne kose s bradom.

Nije poznato kako se dječak Muhamed odvojio od svoje majke i obitelji.

U registracijskom centru u Berlinu ove godine bilo je dugih redova i velikih gužvi dok se Njemačka bori s prilivom velikog broja izbjeglica i drugih migranata, iako je otvaranje još jednog centra ovog mjeseca donekle smanjilo pritisak, prenosi Tanjug./HMS/