Published On: Čet, kol 11th, 2022

Njemačka odbacila pozive EU da zabrani turističke vize za Ruse

Njemačka je u četvrtak odbacila pozive Europske unije (EU) da zabrani turističke vize za ruske državljane, navodeći da sankcije ne bi trebalo da naškode nedužnim ljudima.

“Ovaj rat je Putinov rat”, rekao je njemački kancelar Olaf Scholz na konferenciji za novinare u Berlinu, dodajući da bi sankcije trebale biti usmjerene protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina i onih koji podržavaju rat u Ukrajini, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Usvojili smo oštre, konkretne sankcije protiv mnogih ruskih dužnosnika, oligarha i moćnih grupa u Rusiji i svakako ćemo nastaviti da poduzimamo daljnje korake. Ali ako sada te mjere proširimo na sve, uključujući potpuno nevine ljude, onda bi to smanjilo efikasnost ovih sankcija “, rekao je on.

Ranije ovog tjedna Finska i Estonija pozvale su ostale članice EU-a da prestanu izdavati turističke vize građanima Rusije, kao odgovor na ruski rat protiv Ukrajine.

“Posjet #Europi je privilegija, a ne ljudsko pravo”, objavila je u utorak na Twitteru estonska premijerka Kaja Kallas i navodeći da je sada “vrijeme da se prekine s turizmom iz Rusije”.

Finski ministar vanjskih poslova Pekka Haavisto potvrdio je da vlada planira pooštriti vizna pravila za ruske građane i da će pokrenuti to pitanje tijekom sastanka ministara vanjskih poslova EU koji je zakazan za kraj ovog mjeseca.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Nisam kriv
Nisam kriv
1 mjesec prije

Kaja Kallas Kraljica !!!

Nisam kriv
Nisam kriv
1 mjesec prije

Mislim da treba Europa zatražiti lojalnost radnika,studenata, sportaša. . . Srblji na primjer nose majice sa likom ubojice Putina po Njemačkoj, Austriji. . u kojima rade ili su na socijali, kriminalu . .

Herceg Bosnjo
Herceg Bosnjo
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

Slazem se.

Herceg Bosnjo
Herceg Bosnjo
1 mjesec prije

Hvala Allahu pa ste oustili komentare ❤

New Turac
New Turac
1 mjesec prije

hitler stalin pakt