Published On: Uto, lip 7th, 2016

Njavro: Ovo je zadnja laka godina za Hrvatsku, prijeti nam grčki scenarij

DEKAN Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta Đuro Njavro poručio je kako Hrvatska treba čuvati stabilnost financijskog i političkog sustava te da trenutna kriza vlasti pokazuje kako je pametno provesti adekvatnu privatizaciju i smanjiti utjecaj političkih previranja na gospodarstvo.

“2016. godina je zadnja laka godina za Hrvatsku. Već od iduće godine ćemo morati otplatiti dug i kamate u visini od dvije i pol milijarde eura, i tako deset godina. Hoćemo li to moći? Ako se ne pripremimo ove godine, od iduće godine, mogući su problemi koji će nas dovesti do grčkog scenarija”, rekao je Njavro u Studiju 4.

Način na koji država sada funkcioniora nije dobar, smatra Njavro.

“RH treba promijeniti način funkcioniranja i napokon artikulirati nacionalne interese, inače će izgubiti najbolje ljude, a mi sami trebao smanjiti očekivanja od države i više se usmjeriti na to što možemo sami učiniti”, zaključio je.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>