Published On: Sub, pro 11th, 2021

Nizozemska i Singapur će cijepiti djecu od 5 do 11 godina

DJECA od 5 do 11 godina u Nizozemskoj počet će primati pozive na cijepljenje protiv covida-19 u drugoj polovici siječnja, objavio je danas resorni ministar te države članice Europske unije koja se time pridružuje drugim članicama koje su takve odluke već donijele.

Djeca s povećanim zdravstvenim rizicima već sada mogu primiti cjepivo proizvođača Pfizer/BioNTech.

Vlada u odluci slijedi naputke Nizozemskog zdravstvenog vijeća prema kojima prednosti cijepljenja jasno nadmašuju sve nedostatke čak i za djecu.

Cijepljenje djece najavio i Singapur

Cijepljenje djece u dobnoj skupini od 5 do 11 godina najavio je u petak i Singapur koji to kani početi prije kraja godine.

Singapur je već cijepio 87 posto od svojih 5.5 milijuna stanovnika i vlasti sada žele požuriti cijepljenje djece jer raste broj zaraženih među djecom.

Doza za djecu bit će jedna trećina doze koja se primjenjuje u odraslih, slično kao u Sjedinjenim Državama.

Cijepljenje djece u toj dobnoj skupini već je počelo u brojnim zemljama, a u Hrvatskoj idući tjedan stiže cjepivo za djecu i očekuje se da će početi i primjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački stručnjak: Pogriješio sam kad sam rekao da ne bih cijepio djecu

Vodeći njemački zdravstveni stručnjak koji savjetuje njemačku vladu o covidu-19 u petak je rekao da je pogriješio kada je rekao da ne bi želio cijepiti vlastitu djecu.

Thomas Mertens rekao je za Frankfurter Allgemeine Zeitung početkom prosinca da ga, kad bi imao dijete od 7 do 8 godina, “vjerojatno ne bi cijepio”.

“Odluka o cijepljenju je vrlo osobna stvar i odražava naše trenutačne preporuke o cijepljenju”, rekao je Mertens u petak i dodao: “Tada je to vjerojatno bila jedina pogreška koju sam učinio.”

“Ta rečenica je izvučena iz konteksta”

Mertens je voditelj odbora Stiko koji daje preporuke o cijepljenju u pandemiji covida i u četvrtak je to tijelo preporučilo cijepljenje djece od 5 do 11 godina ako imaju zdravstvenih problema ili su u kontaktu s ranjivim osobama

Mertens je objasnio da je tu rečenicu izrekao u vrlo dugom intervjuu i da je izvučena iz konteksta i da je glupost prikazati ga zbog toga kao antivaksera.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kresimir !
Kresimir !
8 mjeseci prije

Otpor !! NE DAJMO DJECU.!!