Published On: Pet, srp 27th, 2018

NITI SLOVA O GENOCIDU NAD ARMENCIMA: Kavazović u Washingtonu na konferenciji “Odgovornost i prevencija: genocid i masovni zločini”

Reisu-l-ulema Kavazović koji je učešće u radu konferencije uzeo na poziv državnog tajnika (ministra vanjskih poslova) Sjedinjenih Američkih Država gospodina Mikea Pompea, govorio je o tome kako smo u Bosni i Hercegovini iz faze negiranja i relativiziranja genocida i masovnih zločina prešli u fazu njihovog veličanja, te da je takvo iživljavanje na preživjelim žrtvama nezapamćeno u bilo kojem sličnom konfliktu.
Ovo je posebno licemjerna izjava od strane čovjeka, koji javno u BIH veliča Otomanski režim, onaj isti koji je nad Armencima,  i ne samo nad Armencima počinio genocid. Tako ispada da je negiranje genocida u Srebrenici “nezapamćeno” dok upravo on, Kavazović, nikada slova nije progovorio, ili pak osuduio Otomanski genocid nad Armencima. Štoviše on kada priča o Otomanima priča sa određenom vrstom melankolije, čak ih naziva i našim precima. Kako naš agresor može biti naš predak?

Drugog dana Konferencije u State Departmentu je upriličen prijem za visoke zvanice i diplomatski kor kojem je prisustvovao Reisu-l-ulema sa delegacijom. Na prijemu je Reisu-l-ulema imao priliku razgovarati sa brojnim zvaničnicima i diplomatima među kojima su John Joseph Sullivan, zamjenik ministra vanjskih poslova SAD-a, Manju Sadarangani iz State Department-ovog Global Engagement Centra, Behgjet Pacolli, prvi zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Kosova, Zusuf bin Alawi bin Abdullah, ministar vanjskih poslova Sultanata Oman i brojnim drugim.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare