Published On: Pon, stu 18th, 2019

NISU, VJERUJTE, NI NA HRVATSKOM: Švedska vratila Komšićeva pisma kralju protiv Handkea jer nisu bila na engleskom…

Pisma koje je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio kralju Kraljevine Švedske Karlu XVI Gustavu vraćena su u Sarajevo zbog toga što nisu bila na engleskom jeziku.

Ovu informaciju prenosi Srpskainfo iz diplomatskih izvora.

Podsjećamo, nakon što je Peter Handke dobio Nobelovu nagadu za književnost, Komšić je u znak prosvjeda uputio pismo predsjedniku Kraljevske švedske akademije znanosti Matsu Malmu.

Nakon njegove reakcije u medijima, Komšić mu je pisao ponovno.

Međutim, medijima tada nije priopćeno da je predsjedavajući Predsjedništva BiH oba puta ta ista pisma pokušao poslati i švedskom kralju, ali u svakom slučaju ona još nisu ni stigla do njega zahvaljujući diplomatskom gafu Komšića ili nekoga od njegovih suradnika koji službenu diplomatsku poštu nisu uputili na engleskom jeziku.

Veleposlanstvo BiH u Švedskoj, koje je u ovom slučaju bilo samo poštar, Komšićeva pisma je proslijedila Ministarstvu vanjskih poslova Švedske odmah po prijemu.

Međutim, 14. studenog joj je odgovoreno da pisma upućena kralju od 15. i 18. listopada trebaju biti prevedena na engleski jezik. Sada se čeka da Komšićev kabinet to učini.

Nije poznato je li Kraljevska švedska akademija prihvatila Komšićeva pisma, ili su i oni tražili da im budu prevedena.

Nije poznato ni na kojem je jeziku pismo iz ured hrvatskog člana predsjedništva poslano. Na hrvatskom, sigurno nisu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare