Published On: Sri, sij. 9th, 2019

Nisu Srpsku stvarali Čović i Dodik. Nego recimo Bakir Izetbegović, recimo Mustafa Cerić i recimo njihov koalicijski partner SDS

Krenule su salve napada na proslavu Dana RS-a. Iz Sarajeva. Slijedi ih njihova plaćenička NGO bojna iz medijske Hrvatske. NGO Zagreb granatira Banja Luku podjednako kao i Sarajevo.

Medijski napadi idu ovako:

Banja Luka je središte genocida. Srpskom korača genocidni Dodik i njegova genocidna sljedba. Svi oni dok mašu slave zločin.

Za Dodikom u korak ide Čović, koji time veliča genocid. I ruga se hrvatskim žrtvama u Prijedoru.

Dakle shvatili smo. Srpska je nastala na genocidu. Na progonima.  Ne na miru . Stvorio ju je Dodik a ne Alija i Tuđman.

Dok je ostatak BIH opstao na miru suživotu i ljubavi.

Bugojno, Grabovica, Trusina, Ahmići. Dretelji, kako onaj za Srbe tako i onaj za Bošnjake, Kazani, sve je to sušta antifašistička obrana bila. Pa stoga FBIH čini negenocidni entitet. Negenocidni entitet će humanizirati genocidni. Dok se RS ne ukine treba ju lupati po glavi. Humanizirat će je Abu Hamza, Šerif Patković, Mladen Naletilić, Maka Radić i Dževad Mlaćo. Humanizirat će je druga generacija djece El Mudžahida. Oni znaju što je humanizam. I što su građanske vrijednosti.

Provrtimo nekoliko pitanja kroz glavu:

Zašto RH ima diplomatske odnose sa BIH čiji je sastavni dio RS?

Zašto ih ne prekine?  Zašto ima konzula u Banja Luci?

Zašto svijet želi u EU i u NATO-u vidjeti genocidni RS?

Zašto US ambasada tvrdi da su granice RS-a , genocidnog entiteta nepovredive?

Zašto je US dopustila da Srebrenica ostane u RS-u?

Kako to da RS ima predstavništvo u Washingtonu a genocidna je tvorevina?

Zašto RH ima diplomatske odnose sa Srbijom koja je srušila Vukovar?

Kakav je to svijet koji daje pravo postojanja genocidnoj tvorevini?

Zašto u Sarajevu uopće sjede s Dodikom jer je on nekadašnji predsjednik genocidne tvorevine? Kao i Ivanićem koji je bio predsjednik genocidne tvorevine?

Zašto im je dobar SDS koji je akter rata i tvorac Mladića a simbol genocida postaje SNSD koji nije niti postojao u ratu?

Je li dakle RS nastala na genocidu ili na mirovnom ugovoru?

I kakav bi to bio svijet da države nastaju na genocidima?

Je li Njemačka država danas, nastala na genocidu ili  na otporu genocidu?

Je li Hrvatska država, država nastala na genocidu ili na otporu genocidu?

Dolaze li u Dayton tri strane, da kao ulog u pregovore prilože svoje liste pobijenih, i etnički očišćenih prostora, potom Amerikanac kaže, ok vi ste pubijali toliko, za nagradu vam evo ovoliko, vi ste toliko, vama na ovo.

Mi nešto sumnjamo da su se Amerikanci tako ponašali. I da su naprosto u ludilu bratoubilačkog rata, svjesni da niti jedna strana u BIH nije čista, pokrenuli mirovne pregovore kako bi zaustavili rat.

A rat je mogao biti zaustavljen samo potpisom Alije Izetbegovića i Krešimira Zubaka.

Njihovim potpisima nastala je međunarodno priznata RS. Sve prije toga nije postojalo. Koliko god Srbi tvrdili da jest.

Tvorac moderne RS , političko Sarajevo, dakle ljuti se što njegova tvorevina ima svoj dan. I što ga slavi. Čudnog li ponašanja.

RS je nastala kad je uskrsnuo mir i nadvisio rat. Svako drugo tumačenje RS-a je nedopustivo. Jer ako ćemo ju shvaćati kao državni entitet u kojem se veliča Srebrenica onda ona ne treba postojati. I već danas trebamo granatama ići na nju. Ako je RS tvorevina u kojoj se javno njeni političari hvale brojem pobijenih Nesrba i izražavaju sreću zbog Nesreće Nesrba  u njoj onda možemo govoriti o tome da ona baštini svoju genocidnu prirodu i kao takvoj joj treba nabiti sankcije.

Ako RS lovi svoje ratne zločince, ako žrtvama isplaćuje odštetu, i ako osigurava povratak prognanima, onda ona negira  genocid, i negira politiku rata.

Sjediti s RS, nuditi toj istoj RS da poklopi Hrvate, točno ono što Sarajevo nudi SDS-u a vrlo rado bi da to prihvati i Dodik, a istovremeno držati moralne lekcije Čoviću, što je otišao gore, učitavati mu da je otišao proslaviti svaki zločin nad Nesrbima,i priču RS-a svoditi na zločin, znači upisivati sebe na kartu zločina.

Jer ako tvrdiš da je nešto što si stvorio, genocidno. onda smo svi mi van RS-a sudionici genocida. Jer smo službeno postali sutvorci genocidne tvorevine.

Iz svega ovog treba izvući pouku.

Dayton je možda prvi međunarodni mirovni ugovor koji je nadvisio rat. I na njemu je nastala današnja BIH. Koja u svom sastavu ima RS. RS je nastala na logici mira, ne na logici genocida. Da je RS inzistirala na logici genocida mira bilo ne bi. Niti aneksa o miru.

Negirati dio BIH koji je potpisao postojanje na logici mira, znači pucati u mir. A Sarajevo upravo puca u mir.

Puca u dio BIH koji se obvezao poštovati.

Isto to čini i NGO Zagreb.

To je znate onaj isti Zagreb koji nikad neće reći da je prvi zločin na tlu RS-a počinjen u Sijekovcu. I da su ga počinile mješovite hrvatskobošnjačke HOS postrojbe. Pobijeno je 46 staraca.

Ako je RS genocidna, pridružimo joj i taj prvi zločin na njenom tlu.

Konačno, tvorci moderne RS su Alija Izetbegović, Franjo Tuđman, Haris Silajdžić, savjetnik KGK Mate Granić i svi važni politički akteri Sarajeva tog vremena, od Mustafe Cerića do Tunje Filipovića. Svi su oni dali tefter Aliji da potpiše.

Posve sam  siguran da njen tvorac nije niti Dragan Čović niti Milorad Dodik. Pa njih dvojicu najmanje emotivno imaju pravo ucjenjivati , što slave mir u BIH, i pokušavaju od BIH načiniti kakvu takvu državu, oni, koji su isti taj RS stvorili, i oni koji bi sada da tog RS-a najradije nema. I koji bi da u BIH ima samo Stipe  Mesića,  i ideologije Šerifa Patkovića.

A ideologija Šerifa Patkovića je , gospodo, ovo:


Inače danas je zločin Armije BIH u Buhinim kućama. Tamo je preklano jedno malo skoro dvogodišnje dijete. Da se zvalo David Dragičević, i da mu je mama bila feministica nekog LGTB pokreta, možda bi koji medij u RH prenio taj datum. No na žalost, mama mu je bila obična srednjobosanska žena. I ona je ubijena. A ocu je dijete umrlo na rukama.

Ovaj tekst nikako nije pokušaj obrane tisuća zločina počinjenih na tlu RS-a. Groznih zločina koji lede krv u žilama. Ovaj tekst samo hoće reći, da bi naš svijet bio jako morbidan svijet, kad bi se državne institucije i moderne države gradile na Srebrenicama, Kazanima, Ahmićima i Trusinama.

Svi mi koji vjerujemo u kategorički imperativ vladavine dobra nad zlim, odbijamo prihvatiti tezu Sarajeva, da su naši politički prvaci, u prvom redu Zubak i Tuđman, pa tako i Alija, potpisali postojanje genocidne tvorevine.

Svi mi takvi, duboko smo  uvjereni da su potpisali postojanje mirovne tvorevine koja svoje postojanje temelji na preuzimanju međunarodnih standarda, i poštivanja ljudskih života, te preuzimanja odgovornosti za svo zlo nanešeno na njenom teritoriju.

Odbijamo vjerovati da je i tom logikom FBIH nastala na zločinu, a ne na miru. Jer je Washington ugovor o miru, pomirenju i suživotu a ne o nastavku potiranja zaraćenih strana.

Svako drugo vjerovanje pucanj je u novi rat. Koji , kao vjernici i vjerovnici mira, ne želimo.

Stoga napade koje vrši Mesić, taj opskurni notorni Ustaša iz Hrvatske, taj opskurni romansijer Jasenovca, koji je slavio javno jedan genocid, za razliku od Dodika, napade koje vrši putem svojih medija na Čovića i Dodika treba shvatiti isključivo kao medijsko pucanje u karakter lidera.

Pucanjem u karakter lidera Hrvata i Srba u BIH svjesno se slabi hrvatska i srpska pozicija u BIH i jača tzv, prostor džihada, kako je prostor Armije BIH nazvao svojedobno u svom antifa zanosu savjetnik federalnog ministra za branitelje El Šerif Patković.

Svi oni koji i dalje smatraju da je RS genocidna tvorevina nastala na genocidu, trebali bi razmisliti o peticijama, da se onda iz BIH protjera US ambasada kao sutvorac tog i takvog RS-a, ili  da se pošalju protestna pisma Billu Clintonu.

*I za kraj, naputak za RH medije. Dan RS-a je usklađen s odlukom Ustavnog suda. Do kada mislite nasjedati na podvale Sarajeva? Jedini koji ne poštuju Ustavni sud, drugovi su Šerifa Patkovića. S prostora džihada.

Ivan Šušnjar l 9.1.2019.