Published On: Pet, pro 20th, 2019

Ništa od VW tvornice u Hrvatskoj. Čak niti u Turskoj Hrvatskoj…

Njemačka kompanija Volkswagen gradit će novu tvornicu u Turskoj ili je uopće neće graditi. Konačna odluka o tome bit će donijeta u veljači, javljaju odlično obaviješteni njemački mediji.

Tako u vodu padaju sve najave hrvatskog ministra gospodarstva Darka Horvata od prije mjesec dana kako će Hrvatska ući u bitku za izgradnju VW-a u Hrvatskoj. Iako je riječ o privatnoj kompaniji, Horvat je čak najavljivao kako će o tome razgovarati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel prilikom njenog posjeta Zagrebu.

Ova tvrtka je donijela odluku o ulaganju 1,3 milijarde eura u izgradnju tvornice u Turskoj u kojoj bi se proizvodili automobili najnovije generacije modela VW Passata i Škode Superb . No, nakon turske ofenzive na Siriju, uprava Volkswagena je odgodila realizaciju te odluke do kraja ove godine. Ta odgoda podgrijala je nade vlasti u Srbiji, Bugarskoj i Rumunjskoj da bi njemačka tvrtka mogla tvornicu preusmjeriti na njihov teritorij. Daleko posljednja interes je pokazala i Hrvatska, ali od toga neće biti ništa.

Naime, sada neslužbene informacije iz kompanije govore kako će konačna odluka o tvornice u Turskoj biti donijeta u veljači. Ako u konačnici ipak odustanu od Turske, Nijemci će u potpunosti odustati od izgradnje nove tvornice. Ukoliko odustane od nove tvornice u Turskoj, Volkswagen bi proizvodnju automobila marke Passat i Superb, koji se trenutno sklapaju u češkom gradu Kvasiniju, prebacio najvjerojatnije u Bratislavu, piše Jutarnji list./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare