Published On: Čet, tra 6th, 2017

NIŠTA OD UJEDINJENJA LJEVICE: Suljagić i Bajrović neće koalirati ni sa SDP-om ni sa Komšićem. Jer veličaju zločince i koketiraju s ustaštvom

Građanska stranka, stranka u rasponu, neće pristati na ujedinjenje tzv. Ljevice u Sarajevu a upitna je i postizborna suradnja ne samo sa SDP i DF nego i  sa SDA.

To je razvidno nakon najnovijih istupa oba člana ove stranke u Sarajevu.

Prvi član , ugledni Emir Suljagić osudio je proslavu imena jednog bošnjačkog ustaškog intelektualca u Zenici.

Ta konferencija je rađena pod okriljem SDA kadrova. A cijela stvar je popraćena na kantonalnoj TV Sarajevo.

Jasno je da netko tko baštini istinske antifašističke vrijednosti, kakve ugledni Suljagić definitivno baštini, ne može sutra pristati na postizbornu suradnju sa SDA.

Drugi, i ujedno posljedni član ove stranke, inače jedinstvene stranke u svijetu koja postoji samo na dva člana, gospodin Reuf Bajrović oštro je pak na uglednoj N1 osudio koketiranje političkih stranaka s ustaštvom ali i koketiranje sa slavljenjem ratnih zločinaca.

Ovaj vrijedni borac protiv ustaštva i slavlja zločinaca, tako je zauvijek zalupio vrata SDP-u i DF-u. SDP je naime otvoreno veličao osuđenog ratnog zločinca rahmetli Rasima Delića vođu mudžahedinskih postrojbi u BIH, koje su počinile 444 obredna klanja nad građanima BIH. Kako je GS građanska stranka, smeta im koketiranje SDP-a sa zločinom nekog tko je nadzirao takve jedinice. Koje su ubijale građane BIH. Nevažno koje nacionalnosti.

Radi se o vrsti ubojstava kakve danas gledamo u Siriji.

Za zapovjedništvo nad tim postrojbama pravedni i ugledni Haaški sud Delića je kaznio sa strašnom kaznom od čak tri godine zatvora. Nakon te famozne kazne od tri godine zatvora, mnogi su Haaški sud počeli doživljavati ozbiljno.

Ovakvu strašnu kaznu pravda u BIH ne pamti.

Osim toga ugledni Bajrović, kazao je kako GS neće koalirati sa strankama koje veličaju ustaštvo i da takvi ne mogu biti predsjednici.

Ovo je otvoren znak Željku Komšiću kako od GS-a stranke obadvojice, neće imati potporu. Zašto? Naime Komšić je svojedobno u svom uredu držao portret člana terorističke skupine Feniks. Koju Bajrović smatra fašističkom i ustaškom. No ovo je i poruka SDP-u da zaborave na koaliciju s Dvojicom. Zašto? SDP je 2010-e na vlast doveo proustaški HSP a na čelo ureda za EU integracije imenovao osobu koja ima dugu povijest javnog simpatizirana NDH. Naročito vidove NDH borbe u BIH:

Čestitamo GS-u na dosljednosti.

Napomena: Tekst je ironičnog karaktera.