Published On: Čet, lip 30th, 2022

“Ništa novo od Britanaca, bolje bi im bilo da se pozabave secesionizmom na svom teritoriju”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne postoji nijedan legalan put kojim bi britanski vojni stručnjaci ušli u BiH, ali da je to manira stare kolonijalne sile koja nikada nije kucala na vrata svojih kolonija, kako oni BiH očigledno vide.

Dodik je rekao da je uspostavljanje centra za tzv. cyber sigurnost drugo ime za uspostavljanje britanskog obavještajnog punkta.

– Osim nelegalnog visokog predstavnika, BiH će dobiti i nelegalne nazovi vojne stručnjake, a sve pod izgovorom navodnog secesionizma i tzv. malignog ruskog utjecaja – izjavio je Dodik za Srnu, upitan da prokomentira najavu Velike Britanije da će poslati vojne stručnjake u BiH.

Prema njegovim riječima, secesionizam je pitanje za Britance, ali ne u BiH već u Škotskoj i “dobro bi bilo da se time pozabave na svom teritoriju”.

– Svoju višestoljetnu frustraciju Rusima bi da izliječe na BiH, na kojoj nema tko se nije igrao, obučavao i punio svoje biografije. Ništa novo od Britanaca, i pred prošle izbore su poslali svoje jedinice ovdje. Valjda procjenjuju da tako njihovi kandidati iz PDP imaju bolje šanse – rekao je Dodik.

Podsjetimo, Velika Britanija priopćila je danas da će poslati vojne stručnjake u BiH, zbog borbe protiv utjecaja Rusije, jačanja Misije NATO-a i unapređenja stabilnosti i sigurnosti u zemlji.

guest
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

mile samo sjedi i uživaj,ne pitaš se,dolaze na zahtjev Bošnjaka

Cro
Cro
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Covjece otrezni se….. Amerikanac ima samo interese u svijetu. Gdje su oni bili tu vlada haos i ne-imastina. To ti je ta moderna demokracija aka “diktatura DeLuxe”. Rusi i kinezi su otvorene diktature koje to pokazuju dok kauboji misle da cjelom svjetu mogu mazat oci. Na zalost vidjeli smo ih sto pocinise u Afghanistanu kao najpodmuklija nacija, podvise rep i ostavise haos poslije sebe…

Last edited 1 mjesec prije by Cro
Odron_Na_Putu
Odron_Na_Putu
Šta ti kažeš na ovo?  Cro
1 mjesec prije

Šta, sad ni Britanci ne valjaju ??
Pa vama bh kaTolicima ne može ni Bog udovoljiTi !?
Nevaljaju vam Nijemci, ne valjaju Amerikanci, ne valjaju Britanci,
ne valjaju Italijani, . . . . neMa vam pomoći !!
P s i h i j a t r i j a

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Odron_Na_Putu
1 mjesec prije

Islam naj gori !!!

putnik83
putnik83
1 mjesec prije

Kod Hrvata ni vojnog odsjeka?Ne znamo koliko nas ima,još manje koliko nas je vojno sposobno.
Da ne govorim koliko je onih koji su odslužili vojni rok,koji znaju rukovat oružjem i tehnikom.
Ne otrijeznimo li se jedno jutro probudit ćemo se u flip flopsama, s M-48 u ruci.Kao Bošnjo 92.
Samoorganizacija.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
1 mjesec prije

firer čova ćirilo misli za nas!!
svi su mu novci pod kontrolom u austriji, nekretnine su o.k., obiteljski turbo-folk “drevni grb” blješti, sa zagrebačkim andrejewim je super,… problema nema!
život je lijep, samo treba znat uživat, a lord je tu majstor!

putnik83
putnik83
1 mjesec prije

Bošnjaci su u značajnoj prednosti danas.Brojčano su nadmoćniji,kontroliraju OS BIH,obavještajnu agenciju BIH,imaju dosta tehnike,streljiva,punktove islamskih obavještajnih službi koji djeluju u Bosni.
Tu su i razne panislamističke organizacije,značajna populacija ilegalnih migranata.Organiziraju se kroz razne medrese i džamije,kvazihumanitarne organizacije,udruge “građana” kvazivojnog karaktera.
Sjetit ćemo se “Airsfot” klubova u kojima se vrši pješačka izobrazba i indoktrinacija mladih?
Obavještajnu i tehničku podršku imaju iz Turske.Finacijsku pruža Katara.I sad će doć Britanci da sve to uvežu i dignu na stratešku,operativnu razinu.
Razmišlja li itko o važnim prometnicama u središnjoj Bosni,dominantnim kotama u sjevernoj i zapadnoj Hercegovini.O Mostaru?
Stocu?Kupresu? Koliko bi trebalo za naš odgovor? – da sve ovo krene ne daj Bože u krivom smjeru?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
1 mjesec prije

 Koliko bi trebalo za naš odgovor? – da sve ovo krene ne daj Bože u krivom smjeru? >> >> zgb-andrejew bi zavrištao, šoroš-pizzdula bi “mudrovao”, sdp pridikovao; bih HRVATI, NE POGORŠAVAJTE SITUACIJU, SAMO SAVEZNIŠTVO SA … I-S-IL_kol.jač.ima! MI SE NE BUMO MEŠALI, MI SMO EUROPEJCI!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
1 mjesec prije

Pot,uri,co, prvo se morate najesti da biste ratovali, garibu usrani krezubi

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
1 mjesec prije

Muslimani pod svojom kontrolom imaju FUP, Srbi imaju žandarmeriju, dok mi Hrvati imamo jedno veliko ništa. Mi se uzdamo da će nas NATO braniti, kao što su se muslimani 92. godine uzdali i govorili “kako će njih njihova JNA braniti”. Svi znamo kako je njih JNA branila, bojim se da bi na isti način NATO nas branio. Što nam preostaje nego samoorganizacija kao i 90.-ih

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

britanski genocidaši.

Wotan
Wotan
1 mjesec prije

Nemaju Britanci ni 5000 ljudi za poslati van u neku misiju. Ovo su obavjestajni stručnjaci koji prisluskuju o nekoj vojsci nema govora.

🇵🇾👍🇵🇾
🇵🇾👍🇵🇾
1 mjesec prije

Žive uvijek na tuđoj nesreći i izazivanju svađa, nesreće, smrti.. Al prolazi i njihovo zlo, raspašće se go,vn,a vrlo brzo..

Gradjanska Bosna
Gradjanska Bosna
1 mjesec prije

Hvala Ujedinjeno Kraljevstvo i mi vas podrzavamo u tome. Zna se ko je u ruskoj Dumi trazio povecanje malignog ruskog utjecaja u Federaciji BiH, ko je docekivao Nocne vukove, ko se u Domu naroda protivio uvodjenju sankcija Rusiji, zna se ko je odbijao i odbija osuditi rusku agresiju na Ukrajinu, zna se ko je u Zagrebu pjevao Jesenjina Lavrovu da se vise angazuje oko Izbornog zakona, zna se i to ko je trcao iz Mostara u Sarajevo da se sastane sa Lavrovom.

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
1 mjesec prije

Dobro nam dosli braco i prijatelji!

SafetPsychoSaralija
SafetPsychoSaralija
1 mjesec prije

Oni mogu da se cijepaju do mile volje, al BIH ne moze pa crkni

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 mjesec prije

Ja se namučim pisati, a ti mi to samo tako skineš poskoče. Kako bi se ti osjećao da je živa UDB-a i da briše za njih nepodobne članke, a koji su po tvojim mjerilima sasvim u redu? E vidiš ti si ta UDB-a poskoče.

Phoenix
Phoenix
1 mjesec prije

Jedan Dan govori kako ce rs uskoro postati Nezavisna…. kako na tome predano i strpljivo rade, a drugi Dan tvrdi da niko neradi na secesiji, da je to sve izmisljotina!