Published On: Uto, lis. 24th, 2017

“NISMO KAO ŠTO SMO BILI U PROŠLOSTI” Saudijski princ najavio veliki zaokret: Vraćamo se umjerenom islamu

“Želimo živjeti normalan život, život koji odražava našu umjerenu religiju, naše običaje”, kazao je. “Mislim da su nedavno poduzeti jasni koraci i vjerujem da ćemo vrlo brzo iskorijeniti ostatak ekstremizma”, istaknuo je saudijski princ.

Namjera Saudijske Arabije da otvori zemlju samo je dio njezina plana ponovne uspostave “umjerenog” islama, izjavio je princ Mohamed bin Salman, u pokušaju da distancira kraljevinu bogatu naftom od ultrakonzervativnih učenja koja su dominirala desetljećima.

“Mi nismo kao što smo bili u prošlosti, mi se vraćamo… umjerenom islamu koji je otvoren cijelom svijetu i svim religijama”, rekao je on na investicijskoj konferenciji u Rijadu, prenosi Hina.

“Želimo živjeti normalan život, život koji odražava našu umjerenu religiju, naše običaje”, kazao je. “Mislim da su nedavno poduzeti jasni koraci i vjerujem da ćemo vrlo brzo iskorijeniti ostatak ekstremizma”, istaknuo je.

Saudijskom Arabijom dominira vahabijska škola islama, ali kraljevina polako uvodi promjene, dopuštajući strana ulaganja i ublažavajući dio zakona, među kojima je na primjer nedavna odluka kojom je dopušteno ženama da voze.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer