Published On: Čet, stu 8th, 2018

NISKE GRANE RADIO SLOBODNE EUROPE: Ugostili su u programu notornog Ustašu. A nekad su širili liberalne ideje…

RSE iako se nominalno bori protiv fašizma, obavila je razgovor s Ustašom. Bivši , na žalost i dvostruki hrvatski predsjednik Stipe Ustaša, negator genocida u Jasenovcu  pojasnio je za “ugledni” Radio Slobodna Europa (RSE) detalje svog susreta s trećenametnutim, ili kako RSE u šali kaže “novoizabranim” , ali još ne inauguriranim antihrvatskim članom BiH Predsjedništva Željkom Ustašoidom. Zašto kažemo antihrvatskim i ustašoidom?

Zato što je Komšić sam priznao da je izbore dobio na retorici protiv Hrvata i njihovih predstavnika. I sami smo čuli tu retoriku. Dokidanje konstitutivnosti, antiustavno djelovanje te javno priznanje da je Bošnjake digao na izbore na nacionalizmu i šovinizimu protiv legalnih političkih ideja koje je  hrvatskim političarima u zadatak za provedbu dao hrvatski narod, proput primjerice borbe za ravnopravnost unutar zajedničke nam domovine, vlastitog TV kanala u vlastitoj zemlji, dokidanja rasnog PDV zakona, dokidanja rasnog Izbornog zakona itd.

Zašto se mora pnavljati da je Komšić Ustašoid? Zato što antifašist nikada neće u svom uredu držati portret Ustaše. Komšić je to činio.

Iako su u njegovoj stranci Demokratska fronta Komšićev posjet Hrvatskoj nazvali službenim, on nije tako razumljen u Hrvatskoj, jer nije stupio na funkciju na koju je izabran, zaključuje Ugledni Radio koji ugošćuje Ugledne Ustaše. No sve da je  Komšokradica stupio na otetu funkciju, kako može biti služben susret s omraženim penzionerom s Trnja koji ne obavlja nikakvu javnu funkciju?

Stipe Ustaša, nakon što je ucijenjen, davnih devedesetih, zbog svoje uloge u ratu u BIH, od tada daje izjave kakve Sarajevo od njega naruči. Slično je i sa Krešimirom Zubakom. Otužni Ustaša tako je još otužniji kada moramo čitati što nekada , drčan političar, mora puštati preko usta.

Stipuša tako kaže:

  • nezadovoljstvo službenog Zagreba s izborom Komšića jedna nategnuta i nepotrebna priča – Sto posto, ono narod ti netko preglasa, na retorici da se tom narodu trebaju oduzeti prava, prijetnje ubojstvima, silovanjima, natezanjima na kolac i faluse. Da u pravu je Ustaša. Nategnuto je.
  • Komšić izabran po istom zakonu po kojem je na prošlim izborima izabran Čović
    S tim što Ustaša zaboravlja kazati da je i Čović i HNS cijelo vrijeme mandata tvrdio da je zakon po kojem je izabran neustavan i pun nedostataka. Te da omogućuje praktički ubojicama Hrvata i ljudima koji su u komade raznijeli djecu u Vitezu, da njihovim roditeljima izaberu predsjednika.
  • Oni predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, a ne Bošnjake, Hrvate i Srbe, jer su dobili legitimitet na izborima. Dobro, znamo da fašisti lažu. Jasno u Ustavu stoji, što koji predsjednik predstavlja. Inače bi bošnjački član predsjedništva veto polagao u Parlamentarnoj skupštini BIH. Da je Ustaša u pravu. No kako Ustašu poznajemo dugo, znamo da Ustaša voli da laže.
  •  Čović kaže da je za njega glasalo 80 posto Hrvata – pa za njega je glasalo 80 posto Hrvata koji su izišli na izbore, a 60 posto Hrvata nije izašlo na izbore. Prema tome, Hrvati nisu htjeli Čovića, u tome je cijeli njegov problem, a očito i problem naše politike.“ 
    Je li ovo Mesić želi reći da je dva puta bio legalan i legitiman Predsjednik Hrvatske premda 60% Hrvata nije izišlo na izbore? Po Mesiću treba izići 101% Hrvata u BIH na izbore da on prizna da je netko pokrao te Hrvate. Nitko Hrvate ne prezire kao Ustaša. I to je tako s Ustašama oduvijek bilo.

Mesić i Komšić ručali su u jednom zagrebačkom hotelu. Ustaški čorbanac. Nadamo se da im je prijalo.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare