Published On: Čet, stu 14th, 2019

´NISAM STRAŠLJIV´ Vučić ne dolazi u Zagreb, u pismo je pojasnio zašto

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne dolazi u Zagreb na kongres Europske pučke stranke (EPP), gdje je bio pozvan kao predsjednik Srpske napredne stranke, javlja Blic. U pismu predsjedniku EPP-a Josephu Daulu Vučić je naveo da ‘tjednima unazad… traje prava medijska haranga u gotovo svim hrvatskim medijima’ protiv njegovog dolaska u Zagreb

Srpski dnevnik Blic imao je uvid u Vučićevo pismo Josephu Daulu, te ga prenio u cijelosti.

‘Poštovani predsjedniče Daul, dragi prijatelju,

Dozvolite mi da Vam zahvalim na pozivu da se obratim Кongresu Europske pučke stranke 20. i 21. studenog u Zagrebu.

Srpska napredna stranka se ponosi pripadnošću obitelji europskih pučkih stranaka i ovu priliku želim da iskoristim, da Vama, poštovani predsjedniče, zahvalim na svemu što ste učinili, kako za poziciju Srbije u Europi tako i za položaj Srpske napredne srtranke u najznačajnijoj obitelji europskih političkih stranaka. Također, molim Vas da prenesete moje čestitke našoj stranačkoj kolegici Ursuli von der Leyen na izboru za šeficu Euopske komisije, uvjeren da će u ovim teškim vremenima pokazati cijeloj Europi zašto je naša Europska pučka stranka najbolji, najozbiljniji i najodgovorniji izbor.

Dragi prijatelju,

Hvala Vam što ste me pozvali da se osobno obratim Кongresu Europske pučke stranke u Zagrebu 20. studenog. Za mene je Vaš poziv velika čast i zahtjev za još odgovorniji pristup rješavanju brojnih problema u regiji u kojoj živimo. Želim da Vas obavijestim da sam pripremio, čini mi se, ozbiljnu analizu događanja u regiji, kao i onoga što bismo svi zajedno morali da učinimo u narednom periodu. Ipak, tjednima unazad, a znam da Vas je u svom pismu o tome obavijestila Jadranka Joksimović, traje prava medijska haranga u gotovo svim hrvatskim medijima protiv mog dolaska u Zagreb i Hrvatsku. Želim da dodam da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu da se naviknu na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na koljenima. Кao što znate gospodine predsjedniče, nimalo nisam strašljiv, već sam mnogo puta odolijevao takvim napadima i odgovarao na organizirane napade. I snažno i ozbiljno i odgovorno. Također, nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donijelo značajne bodove u Srbiji, ali, uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji dio politike koju predstavljam, a to je, pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti. Istovremeno, ni na koji način ne želim da utječem na dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj.

Zbog svega navedenog, obavještavam vas da neću prisustvovati našem Кongresu u Zagrebu, smatrajući da time i vama olakšavam posao, a moj nedolazak, molim vas, shvatite kao dokaz snage i želje da mijenjamo stvari na bolje, a ne dokaz slabosti.

U skladu s tim, a prije svega uz ogromnu nadu i očekivanje da će odnosi Srbije i Hrvatske biti mnogo bolji u budućnosti, želim da Vas zamolim da jedan od narednih važnih događaja za Europsku pučku stranku organizirate na teritoriji Republike Srbije gdje su svi dobrodošli i gdje ni protiv jednog sudionika i člana naše Europske pučke stranke neće biti vođena bilo kakva hajka i haranga.

Želim Vam dobro zdravlje, mnogo uspjeha kao i sreću novom rukovodstvu naše stranke.

P.S. Napadi na mene, čak i poslije odluke kojoj se najveći dio hrvatskog društva nadao, bit će nastavljeni. To uzmite samo kao dokaz svake od riječi koju sam vam ovde napisao.’

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare