Published On: Sri, lis 2nd, 2019

Nino Raspudić – Klasičnu mafiju je zamijenila ekološka mafija koja manipulira našom djecom

U televizijskoj emisiji Pet dan iznova možemo gledati razmjenu oprečnih mišljenja o raznim društvenim i političkim događanjima. U prvoj emisiji nove sezone nismo vidjeli Mariju Selak, Ninu Raspudića i Aleksandra Musića, što nas je razočaralo. Srećom, u Petom danu ostaje ista ekipa. Nino i Aleksandar su tu, a Marija će im se priključiti malo kasnije.

Klimatski aktivizam i manipulacije maloljetne djece su glavne teme ove emisije.

“Ja nisam klimatolog, nisam fizičar i nisam kompetentan govoriti o tome je li riječ samo i cikličnim promjenama klime i temperature ili je to doista rezultat ljudskog djelovanja. Ali ja znam što je znanstvena zajednica, slobodan dijalog i sučeljavanje argumenata. Problem je što ova dogmatska religija “Spasimo klimu” sužava prostor akademske rasprave. Svi ljudi koji smatraju drugačije, čak i oni koji su angažirani u zaštiti okoliša ako dovedu u pitanje utjecaj ljudskog faktora, automatski se žigošu, uzimaju se za redikule, ismijavaju se ili se porede s Hitlerom. Ako se na slažeš, ti si Hitler, zao čovjek i manijak”, izjavljuje hrabro Nino Raspudić. Podsjeća li vas ovo na naše hrabre liječnike koji također pokušavaju spoznati korisnost i nuspojave cjepiva, a koje moralne nule etiketiraju sličnim etiketama?

Pogledajte do kraja ovu interesantnu i jedinu emisiju na nacionalnoj televiziji u kojoj možemo čuti oprečna mišljenja u jednom fer intelektualnom razgovoru.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare