Published On: Čet, srp 1st, 2021

NIKŠIĆ: S Čovićem sam razgovarao o racionalizaciji Federacije BiH

Povodom sastanka u Mostaru s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u izjavi za “Avaz” isiče je da je s Čovićem razgovarao o projektu racionalizacije Federacije BiH.

– Na press konferenciji Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine najavili smo seriju razgovora s relevantnim političkim strankama iz Federalnog parlamenta u vezi projekta Racionalizacije Federacije Bosne i Hercegovine. U skladu s tom najavom prvo smo planirali posjetiti HDZ, nakon čega slijede ostale političke stranke. Nažalost šef ekspertnog tima SDP-a Jasmin Imamović zbog komemoracije i dzenaze generalu Šadiću nije mogao nazočiti sastanku, navodi Nikšić.

Predsjednik SDP-a navodi kako je Čoviću u najkraćim crtama prezentirao ovaj projekat.

– Dogovorili da razgovore na ovu temu nastave naši ekspertni timovi koje u HDZ predvode Bariša Čolak i Borjana Krišto, a u SDP Jasmin Imamović. Razgovarali smo i o ostalim političkim temama, pored ostalog izmjenama ustava i izbornog zakona. Naravno da su stavovi SDP kristalno jasni, kao što je valjda svima jasno i da neću prepričavatio što smo razgovarali o ovim i ostalim temama o kojima je bilo govora, ističe Nikšić./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x