NIKŠIĆ NAKON PADA VLADE: Olakšao sam se…

Nelegalni Premijer sada već i formalno mrtve Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi Federacije BiH na današnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kazao je da osjeća olakšanje jer pritisak i atmosfera, koja se kreirala u posljednje vrijeme nije omogućavala Vladi FBiH da radi u ambijentu u kojem je radila do sada
 
U tom smislu, ističe, da je povjerenje bilo narušeno do te mjere da više niko nikome nije vjerovao, što se moglo primijetiti i iz današnjih diskusija na sjednici.
– Ako bilo ko očekuje da ću nastaviti pljuvati po svojim saradnicima s kojima sam do prije nekoliko mjeseci zaista radio kao tim, ja nisam taj čovjek pa neću. Također, se ne mogu ni praviti da se nije ništa događalo, jer situacija je došla do te mjere da je nemoguće bilo razmišljati o bilo čemu a da uvijek morate brojati koliko tu ima ministara, da jedni druge ne preglasavaju – istakao je Nikšić.
Naglasio je da je čak bio u situaciji da zaustavi neke stvari koje su mogle proći politički i kada je u pitanju SDP-e kako ne bi narušio atmosferu i da ne bi preglasali jedni druge.
Premijer Nikšić izrazio je očekivanje da će predsjednik Federacije Živko Budimir postupiti prema zaključku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i da će što prije pokrenuti proceduru za imenovanje nove vlade.
– Nadam se da će nova vlada svojim personalnim političkim sastavom odgovarati parlamentarnoj većini kako bi se ostvario nesmetani protok materijala Vlade FBiH prema Parlamentu FBiH – rekao je Nikšić.
(FENA/em)

more recommended stories