Published On: Uto, sij 8th, 2013

Nikolić: Želio sam na Kosovo, EU nije položila ispit

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Beogradu da je za Božić htio biti na Kosovu ali, kako je rekao, “taj ispit nije položila europska zajednica”. “Ja od albanskih vlasti nisam ni očekivao da dozvole da s dijelom naroda provedem ovaj najradosniji dan i Europska unija mora dobro razmisliti kada ubjeđuje Srbiju da je statusno neutralna i da želi pomoći da svi živimo bolje”, rekao je Nikolić novinarima ispred Saborne crkve nakon Božićne liturgije, prenosi Beta.
Nikolić je 28. prosinca podnio zahtjev misiji Euleksa u Prištini da 7. siječnja u Gračanici prisustvuje Božićnoj liturgiji, ali nije dobio odgovor. Upitan da li će ponovno tražiti dozvolu da ide na Kosovo, Nikolić je rekao da neće tražiti dozvolu za koju zna, kako je naveo, da mu je nitko neće dati. “Ovo će biti osnov za pregovore. Ovo je biti ili ne biti – da li predsjednik može otići na Kosovo ili ne “, kazao je Nikolić.
Predsjednik Srbije je dodao da nije tražio da na Kosovo ide u političku nego u vjersku misiju, ali, kako je rekao, “tamo nema mnogo ljudi koji vjeruju u Boga”.
Nikolić je još rekao da su građani i do sada prolazili kroz mnoga iskušenja i da očekuje da ove godine Srbija izađe jača. “Naš kotač je do dna dohvatio blato i sad treba da izlazi van”, kazao je on dodajući da je vlada “na ispitu” i da misli da može osigurati bolji život. “Želim da ova godina zaista bude prelomna i čekaju nas velika iskušenja s prijateljima i sa manjim prijateljima”, rekao je predsjednik Srbije.