Nikolić: ''Ako Kosovo nastavi inzistirati na neovisnosti neće se dobro završiti''

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nikako nije bio zadovoljan nakon današnjeg sastanka s predsjednicom Kosova Atifetom Jahjaga.
“Rekao sam na sastanku da ako Kosovo nastavi inzistirati na neovisnoj državi onda taj dijalog ne može krenuti u pravcu koji bi omogućio zajedničko rješenje koje bi moglo omogućiti i bolji život i članstvo u EU”, rekao je Nikolić nakon sastanka s Jahjagom koji je održan u kabinetu šefice europske diplomacije Catherine Ashton.
Kako prenosi beogradski B92 Nikolić je naglasio da se u razgovorima kretao unutar “Rezolucije”, no to, nije bio slučaj i kod Jahjage.
“Ona je pričala o tome da dvije neovisne države trebaju surađivati te je govorila o ljudskim pravima i Europskoj uniji”, rekao je Nikolić.
Kosovska predsjednica nije se libila žestokih kritika na račun Nikolića.
“Nikolić ne odustaje od nacionalističke retorike koja je već donijela toliko zla, ne samo Kosovu, nego i u regiji”, rekla je Jahjaga dodajući da je ovo bio prvi sastanak kao predsjednika nezavisne i suverene države.
“Ovo je bio susret sa predsjednikom susjedne države i dio mojih diplomatskih aktivnosti” naglasila je Jahjaga za dnevnik Radio-televizije Kosova ističući kako je pružena snažna podrška dijalogu koji vode premijeri Kosova i Srbije, koji za cilj imaju normalizaciju odnosa i rješenje problema s kojima se susreću građani.

more recommended stories