Published On: Čet, sij 7th, 2021

NIKICA KAO DA NE ZNA OTKUD JE LOVREN: Morao je znati da i u Bosni žive Hrvati

Bivši hrvatski reprezentativac i aktualni član Lokomotive Nikica Jelavić dao je zanimljiv intervju za službenu stranicu Evertona.

Klub iz Liverpoola je bivši klub hrvatskog napadača u kojemu je nastupao od siječnja 2012. do siječnja 2014. godine. Engleze je zanimalo zašto puno sportaša rođenih u Bosni i Hercegovini nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Jelavić je za Hrvatsku nastupio na dva velika natjecanja

“Slušajte, mi smo Hrvati iz tog mjesta. U Hercegovini uglavnom žive Hrvati. U Bosni Bosanci. Ne možete strancima objasniti kako to funkcionira. Mi smo Hrvati rođeni izvan Hrvatske”, pojednostavljeno  je kazao Jelavić koji je rođen u Čapljini.

U Bosni žive Bosanci da. Ali Bosanci u Bosni su ili Srbi ili Hrvati ili Bošnjaci. Englezi znaju da je primjerice Dejan Lovren iz Kraljeve Sutjeske i da je ona u Bosni. A Hrvati u BIH itekako znaju da ne žive samo u Hercegovini. Cijeli dijelovi BIH su se u starim kartama nazivali Hrvatskom.

 

Hrvatska, stara srednovjekovna Hrvatska zapravo se nalazi u Bosni. Dio je Bosne. Regija u Bosni. Te bi prema svojoj povijesti BIH mogla slično kao i Grčka osporiti ime Hrvatskoj. Tražiti da se preimenuje u Sjeverozapadnu Hrvatsku. Zašto?

Zato što je Hrvatska dio BiH. Ne vjerujete. Izvolite:

 

Svoju je karijeru danas 35-godišnji napadač započeo u GOŠK-u, u Gabeli a ona ga je preko Neretve odvela do Hajduka. U karijeri je igrao za čak osam inozemnih klubova u Belgiji, Austriji, Engleskoj, Škotskoj i Kini, a za reprezentaciju Hrvatske je u 36 nastupa upisao šest pogodaka.

Pritom je nastupio na dva velika natjecanja, Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. i Svjetskom prvenstvu u Brazilu dvije godine kasnije.