Published On: Sri, stu 29th, 2017

NIKAD OPTUŽENI SIN ZAPOVJEDNIKA EL MUDŽAHIDA PROVOCIRA I DANAS: Hrvati neka se suzdrže, bolje im je u BiH nego Bošnjacima

”Bitno je da se Hrvati suzdrže od nastavka ovakvih projekata. Bilo je šta je bilo. To je prošlost. U toj prošlosti je Hrvatska pomogla i BiH i Bošnjacima”, rekao je član Predsjedništva BiH i čelnik SDA Bakir Izetbegović povodom presude šestorici Hrvata u Haagu.

Rekao je kako nije razgovarao s Draganom Čovićem jer kaže kako ima loša iskustva s razgovorima s Čovićem.

”Hrvati u BiH nisu marginalizirani. Svi mi imamo mnogo toga sličnoga u ovoj nesavršenoj zemlji, ali generalno kad uzmete poziciju hrvatskog naroda, on je bolji od pozicije Bošnjaka”, rekao je, između ostalog, Izeetbegović.

Rekao je kako je sud obavio ogroman posao bazirajući presude na velikim pretresima.

”Temeljitim radom je afirmirao ugled i vratio osjećaj djelomične satisfakcije žrtvama i obiteljima žrtava. To je institucija i presude treba prihvatiti iskreno i provesti ih. Posljednju presudu je izrekao Jadranku Prliću i grupi koji su sudjelovali u udruženom zločinačkom poduhvatu i jednoj politici na čelu s Tuđmanom”, kazao je Izetbegović.

“Vijeće je utvrdilo da je postojao međunarodni oružani sukob. HVO i HZ HB su bile u funkciji ostvarivanja različitih aspekata i u tu svrhu su izvršeni napadi na Bošnjake, organizirani koncentracijski logori. Nikada nećemo zaboraviti ni žrtve ni zločince. Na ovaj način stavljen je pečat na tamni dio historije. Hrvatska politika je ona koja se kreirala u Zagrebu i ovdje imala dvije dimenzije: Jedno je neuspjeli udruženi zločinački poduhvat i napravio gubitnicima i Bošnjake i Hrvate, drugo je svjetlo lice hrvatske politike koje se borilo i izborilo i pomoglo Bošnjacima rame uz rame do kraja rata”, poručio je Izetbegović.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x