Published On: Tue, Sep 26th, 2017

NIKAD NITKO U BIH NIJE TAKO DUGO UMIRAO: To nešto samonastalo, što nitko ne gleda, nikako da nestane

“SSR u BHRT-u nikad nije, niti će pristati, na bilo kakvo umanjenje plata, umanjenje broja radnika i slične poteze usmjerene protiv radnika BHRT-a”, naglašavaju iz Sindikata.

Samostalni sindikat radnika (SSR) u BHRT-u zahtjeva od menadžmenta BHRT-a isplatu plaće, toplog obroka i naknade za prijevoz, do kraja ovog mjeseca.

“Upravni odbor SSR u BHRT-u, ponovno, po tko zna koji put, upozorava sve nadležne na više nego katastrofalnu financijsku situaciju u BHRT-u i zahtjeva od Poslovodnog odbora BHRT-a da ispuni ono što su napisali u obavještenju uposlenicima BHRT-a (od dana 14.08. 2017.) da će isplate naknada radnicima biti prioritet, jer u rujnu radnici nisu dobili ni marku, što smatramo krajnje bezobzirnim činom Poslovodnog odbora”, navodi se, prenosi Fena.

Također napominju da „do 26. rujna ove godine radnicima nisu isplaćene dvije plaće (za 07/17 i 08/17), dva topla obroka (za 07/17 i 08/17) i naknada za prijevoz (za 09/17), zbog čega se radnici trenutno nalaze u gotovo bezizlaznoj financijskoj situaciji, a prehraniti sebe i svoju obitelj, platiti račune, školovati djecu od zraka je nemoguće“.

“SSR u BHRT-u nikad nije, niti će pristati, na bilo kakvo umanjenje plata, umanjenje broja radnika i slične poteze usmjerene protiv radnika BHRT-a”, naglašavaju.

Ističu da je taj sindikat, od osnivanja (9. prosinca 2014.), registracije sindikata (26. veljače 2015.), kao i od dobivanja reprezentativnosti od Vijeća ministara BiH (1. kolovoza 2016.), sve svoje aktivnosti usmjerio u pravcu poboljšanja financijske situacije u BHRT-u, samim tim i radnika BHRT-a, u skladu sa zakonom i svojim mogućnostima.

“Organiziranje prosvjeda, sudjelovanje na svim seminarima i konferencijama u vezi sa BHRT-om i Javnim servisima i iznošenje konkretnih mjera i poteza za izlazak iz krize, pokretanje kampanje za naplatu RTV takse i informiranje javnosti o stanju u BHRT-u, razgovori sa svim zainteresiranim političkim strankama i liderima u cilju pronalaska rješenja za tešku financijsku situaciju, pregovori sa menadžmentom, konsultacije i suradnja sa Savezom samostalnih sindikata BiH, samo su neke od poduzetih aktivnosti. Samostalni sindikat radnika u BHRT-u će i dalje, kao i dosad, štiti i boriti se za prava radnika BHRT-a, svim raspoloživim zakonskim sredstvima”, priopćeno je Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.