Published On: Uto, tra 9th, 2013

NIKAD DOSTA: Do kraja tjedna Žderko kreće u novo hapanje poticaja

Notorno neobrazovano kriminalče, VKV mesar, čije samo sudjelovanje u vlasti BIH šokira i  tjera mlade školovane ljude na iseljavanje iz BIH, mega-lopovčina koja je već dva desetljeća  pod direktnom zaštitom države, OHR-a i okupacione američke sile koja vlada našom zemljom, najrazmaženije Lijanovo grlo zvano Jerko , na novinarsko pitanje da li je na jutrošnjem sastanku premijera Nermina Nikšića s njim i drugim dopremijerom Desnicom Radivojevićem bilo riječi o poticajima u poljoprivredi jer su poljoprivrednici najavili prosvjede za 11. travanj, odgovorio je potvrdno i dodao da bi nadležni odbori Federalnog parlamenta trebali u ovom tjednu dati mišljenja na usvojeni program poticaja u 2013. godini.
”Razgovarati ćemo s predsjednicima odbora, zamoliti ćemo ih da to urade u ovom tjednu, tako da nema razloga za prosvjede poljoprivrednih proizvođača jer očekujemo da bi objava (programa poticaja) mogla biti već idući tjedan, izjavio je Lijanović na press konferenciji održanoj u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu na kojoj je primarno priopćio da će sjednica Federalne vlade biti održana u srijedu u Mostaru.
Na novinarsko pitanje da li će biti kadrovskih izmjena u Fondaciji za održivi razvoj OdRaz, Lijanović je odgovorio da je danas održana sjednica Upravnog odbora OdRaza i da je potvrđena odluka donesena prije 40 dana.
”Mi smo upravo prije pola sata završili sjednicu Upravnog odbora (OdRaza), potvrdili smo odluku (Upravnog odbora) koju smo donijeli prije 40 dana i tijekom sjednice su odluke promijenjene na ovoj upravi.
Ona će primopredaju napraviti tokom sutrašnjeg dana i OdRaz može raditi u punom kapacitetu, ojačan novim kadrovima, jer smo zaključkom dali preporuku da se i stari članovi Uprave zadrže kao pomoćnici izvršnih direktora, kako bi OdRazu stvorili veći kapacitet da što hitnije implementiramo 100 milijuna KM i da se što hitnije pokrene procedura za pribavljanje novih sredstava jer naše gospodarstvu su nužna svježa obrtna sredstva.
U protivnom, trend će biti još negativniji, a i sada je negativan, jer i vama je poznato da preko 60.000 blokiranih računa od gospodarskih subjekata je u BiH, preko 30.000 gospodarskih subjekata ima blokirane račune. To je alarmantna situacija, ekao je Lijanović.
Na pitanje novinara koji su novi kadrovi, odgovorio je da se radi o izvršnim direktorima imenovanim prije 40 dana.
Đubre je inače, prije dva tjedna, najavilo kako će sa svojim šefovima izvana preko noći ukinuti županije. Lik je izračunao da bi se ukidanjem županija navodno uštedjelo 500 milijuna maraka.Papak uopće nije primjetio da u tih 500 milijuna maraka ulazi financiranje policije, zdravstva i školstva, socijalnih sektora koje samo županije drže na životu dok se federalne pare troše na njegove fiktivne krave. Kada takav “matematičar” rovari zemljom onda je jasno koliko je sati.
Danas je 9.travnja 2013.g. Jerko Lijanović još uvijek je slobodan čovjek iako je i SIPI, i svim policijskim postajama u BIH jasno što taj čovjek čini.
Toliko o državi.  Tzv. pravnoj državi.
poskok.info