Published On: Pet, srp. 6th, 2018

Nijemci zbog Erdogana razmišljaju da izbace Ozila i Gundogana

“Do sad nikada nismo morali da prisiljavamo reprezentativce da nešto učine, ali smo uvijek pokušavali da ih uvjerimo”, rekao je Birhof.

Nogometna reprezentacija Njemačke bi trebala razmisliti o odluci da skloni iz ekipe Mesuta Ozila i Ilkaja Gundogana nakon fotografije s predsjednikom Turske Tayyipom Erdoganom, izjavio je tim menadžer “elfa” Oliver Birhof.

Nogometaši turskog podrijetla, koji su dali veliki doprinos reprezentaciji na putu ka tituli prvaka svijeta 2014, dobili su mnogo kritika zbog objavljene slike sa Erdoganom samo mjesec dana pred početak Mundijala u Rusiji.

“Do sad nikada nismo morali da prisiljavamo reprezentativce da nešto učine, ali smo uvijek pokušavali da ih uvjerimo”, rekao je Birhof za njemački Die Welt, prenosi Tajnug.

Gundogan je odmah poslije slike izjavio da nije imao namjeru da stvara politički problem, dok se Ozil nije oglašavao. Zato je više na udaru Ozil, što je posebno izraženo poslije lošeg nastupa u Rusiji.

“Mislim da je činjenica da Gundogan i Ozil snimljenom fotografijom nisu uznemirili tim, ali debata je u tijeku”, rekao je bivši reprezentativac Njemačke, a sada sa odgovornom ulogom u timu koji je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ispao u prvoj fazi prvi put poslije osam desetljeća.

Političari u Njemačkoj bili su ljuti zbog fotografije turskog predsjednika Erdogana, baš u trenutku političke kampanje, sa dvojicom njemačkih reprezentativaca, kao i veliki dio javnosti u toj zemlji.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer