Published On: Tue, Jun 4th, 2013

NIJE ZGAZIO INVALIDA: Kaplan išao dati interview u Večernjak i pri tome uredno parkirao vozilo

SDP misli kako se na vlasti može održati montiranim političkim procesima kao što je to u svoje vrijeme radila Komunistička partija

U razgovoru za Večernji list, ministar u Inzkovoj vladi Salmir Kaplan govorio je o funkcioniranju Vlade u svjetlu uhićenja Živka Budimira.

• Kako danas funkcionira federalna Vlada? Stvara li se privid ili ona doista funkcionira kao tijelo?

Federalna Vlada ima sve preduvjete da funkcionira u punom kapacitetu. Međutim, iz određenih razloga sjednice se sazivaju vrlo rijetko. Oko 400 točaka je spremno za razmatranje. Mislim da je u pitanju nepotrebno opstruiranje rada Vlade. Mi trebamo raditi svoj posao dok se eventualno ne izabere nova vlada.

• Koliko sve ono što se zbiva oko istrage i uhićenja predsjednika FBiH Živka Budimira utječe na funkcionalnost sadašnje vlasti u Federaciji? Vi ste bili jedan od ministara koji je dočekao Budimira u Sarajevu prilikom njegovog povratka na posao?

Da. Ja sam i na taj način želio dati potporu vladavini prava i osuditi montirane procese kojima se bavi SDP. Ta stranka pokazuje da nije ništa drukčija od Komunističke partije. Sve ovo je već viđen scenarij i 1946. i 1948. i 1983. pa i 2001. godine. SDP misli da se može održati na vlasti jedno duže razdoblje uz pomoć montiranih procesa, kao što je to radila Komunistička partija. SDA to neće dopustiti. Mi smo kao stranka i došli na vlast promovirajući principe slobode i boreći se protiv montiranih procesa. Na tome ćemo ustrajavati i ubuduće.

VL / Dnevnik.ba