Published On: Sub, stu 28th, 2020

“NIJE U DUHU MOG NARODA” Stanivuković: Dok sam ja gradonačelnik, neće biti gay parade

Izabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazao je večeras da za vrijeme njegovog mandata neće biti održana Parada ponosa, odnosno gay parada.

Gostujući u Centralnom dnevniku na Face TV-u odgovorio je na pitanje bi li podržao paradu ponosa u Banjoj Luci, rekavši da je dovoljna jedna, ona u Sarajevu.

– Smatram da su to vrijednosti koje ne treba na taj način promovirati na trgovima. To nije u duhu naroda kojem pripadam – rekao je Stanivuković, uz dodatak da nitko nije ugrožen.

Zaključio je da za vrijeme njegovog mandata neće biti gay parade u Banjoj Luci. Istaknuo je da nije dobio takvu inicijativu, odnosno da još nije ni preuzeo dužnost.

– Ja mislim da to ne treba biti u Banjoj Luci, to je moj stav.

Istaknuo je da se entiteti trebaju natjecati u tome tko će biti bolji.

– Ja šaljem jednu ljudsku poruku, ovdje se može živjeti normalno – rekao je Stanivuković.

Dodao je da je u središte svoje politike stavio čovjeka, te da ne dijeli ljude po vjeri ni po naciji.

Kaže da je Republika Srpska stvorena „borbom srpskog naroda“, te da je trajna i neupitna. Na pitanje što mu je Srbija, rekao je: majka.

Stanivuković je rekao da je poslije svih ružnih riječi počeo razmišljati voli li doći u Sarajevo. Spomenuo je negativne napise pojedinih medija o njemu.

Na pitanje tko ga odbija, rekao je: “Mediji, zato što me pogrešno interpretiraju, zato što nazivaju moj narod pogrdnim imenima”. Naveo je primjer jednog sarajevskog portala koji ga je nazvao „sramotni Draško Stanivuković.