Published On: Sri, stu 14th, 2018

NIJE TOČNO DA BAKIR BRINE SAMO O BOŠNJACIMA: “Državljanima Katara ojačati prava u BIH”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je u srijedu veleposlanika države Katar Sultana Al-Khatera.

Tijekom razgovora istaknuto je da dvije prijateljske zemlje imaju dobru bilateralnu saradnju, kao i da ima prostora da se ona intenzivira, naročito na polju ekonomije, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ambasador Al-Khater naglasio je veliku zainteresiranost investitora iz Katara da nastave s ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu. Posebno se to odnosi na projekte iz oblasti zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja.

Istaknuo je da postoji obostrani interes da se uklanjaju administrativne preprekeza državljane Katara koje se odnose na vlasništvo nad nekretninama u Bosni i Hercegovini.

Rješenje bi, kako je naglasio, moglo biti u recipročnim odlukama, koje bi državljanima Katara omogućila ista prava u Bosni i Hercegovinu kakva imaju državljani BiH u Kataru.

Izetbegović je Al-Khatera upoznao s aktualnom situacijom u Bosni i Hercegovini i izrazio nadu da će prijateljski odnosi dviju država biti dodatno produbljeni, prenosi Fena.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare