Published On: Sri, ruj 9th, 2015

NIJE JOJ U VJERI Matičarka u zatvoru jer ne želi gay brakove

Američka matičarka koja je, pozivajući se na Božju volju, odbila izdati dozvolu za sklapanje braka istospolnom paru završila je u četvrtak u zatvoru zbog nepoštivanja suda.
Matičarka Kim Davies iz okruga Rowan u Kentuckyiju odbila je izdavati bračne dozvole, otkako je Vrhovni sud u lipnju proglasio da po američkom ustavu istospolni parovi imaju pravo na brak.
Prvostupanjski sud tada je odlučio da Davies mora obnašati državnu službu bez obzira na vjerska uvjerenja. Davies se žalila na odluku suda da mora izdavati dozvole za brak, a dok se taj predmet ne riješi zatražila je da joj Vrhovni sud privremenom mjerom omogući pravo da uskrati dozvole istospolnim parovima. Vrhovni sud je to u ponedjeljak odbio.
U četvrtak je nakon ročišta na prizivnom saveznom sudu na kojem je ostala pri svojem stajalištu objašnjavajući da je brak isključivo zajednica žene i muškarca završila u zatvoru zbog nepoštivanja sudske odluke da mora raditi svoj posao.
Bijela kuća komentirala je rasplet porukom da nijedan državni službenik nije iznad zakona, “ni američki predsjednik ni državna službenica u okrugu Rowan”.
(Izvor: Hina)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare