Published On: Sri, kol 14th, 2019

Nije genocid Turaka nad Bošnjacima proveden samo u Bosni, nego i na Krbavi

Provalom Turaka u Bosnu tisuće Bošnjakam, stanovnika Bosne, Bošnjana,  povlače se prema zapadu, u godinama koje slijede deseci tisuća kreću za njima, ranije tijekom stlanih upada tisuće bježe u Slavoniju, Liku, Hum i Zapadne strane.

Bošnjačko plemstvo predvođeno jajačkim banom na Krbavi ratuje uz bok hrvatskom plemstvu protiv Turaka.

Jajački ban predvodi bošnjačko plemstvo na Krbavi, stoji uz bok Hrvatima i vodi svoju vojsku koja se povukla uslijed upada Turaka u Bosnu.

U to doba doba ratuju plemići i vojnici. Kmetovi i ne. No znatan dio naroda se pridružuje. I Hrvata i Bošnjaka.

Stoga je izrugivanje Hrvatima kako će dobiti Krbavu,pljuvanje po povijesti i bošnjačkih, bosanskih i bošnjanskih tragedija.

Krbava je neumitno i  bošnjačka tragedija jer na njoj gine bošnjački ban od turskog mača.

Prognano bošnjačko plemstvo će kasnije gledati svoj narod u Bosni kako mu Turci mijenjaju etnološko potku i identitet.

Stoljećima kasnije, jedan Bošnjak, navodni, političar,  će se ismijavati pobijenim Bošnjacima na Krbavi. Smatrajući da su tamo “naši” ubijali “ustaše”.

Pri čemu su “naši” Turci. I pri tome će se ljutiti ako mu netko kaže da on nije časni Bošnjak nego najobičnije ništa. Najobičnije šovinističko smeće, za kojeg postoje samo jedni genocidi.

Ne i turski genocid nad Armencima, ne i turski genocid nad Bošnjacima, nad Srbima i nad Hrvatima Bosne.

Dodajmo ovome podatak da je jedino Enver Kazaz Bošnjak jedini bošnjački intelektualac koji je javno izjavio da su Turci nad Bošnjacima počinili kulturocid, genocid i elitocid. I više nitko.

Danas nažalost u BiH postoje dječiji vrtići po El Fatihu Koljaču.  Ulice koje nose imena po sultanima koji su poubijali bošnjačko plemstvo. U Sanskom mostu svake godine održava se manifestacija u kojoj se veličaju genocidi  i pokolji koje su Turci učinili našima narodima.

BIH je naprosto zemlja u kojoj um ne caruje a snage da bude država ponosna na sebe, baš i nema.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare