Published On: Sri, lis 2nd, 2019

NIJE FRATAR, DAKLE ISTRAGA IDE: Bivši ministar prosvjete RS-a optužen za obljubu 13-godišnjakinje

Okružno javno tužiteljstvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Nenada Suzića (69), bivšeg ministra prosvjete RS, koji je 5. lipnja uhićen zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu, doznaju Nezavisne novine.

Kako je potvrđeno, optužnica je podignuta jučer, te je proslijeđena na potvrđivanje Okružnom sudu u Banjaluci.

Istovremeno, iz Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka su zatražili da se Suziću produži pritvor, a koji mu je određen nedugo nakon uhićenja.

Suzić, koji je zaposlen na mjestu nastavnika u zvanju redovnog profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, udaljen je s tog radnog mjesta 7. lipnja. Kako je ranije priopćeno iz Univerziteta u Banjaluci, rješenje o udaljenju traje dok je u pritvoru.

Slučajevi istrage pedofilije u “hrvatskoj” Hercegovini ne idu. Došlo je do pritiska jedne snažne lobističko utjecajne udruge bankara, cirkusanata i hotelijera , koji se u šali zovu Little Brothers, i svjedoče istinu, i mučenici su, na tužiteljstvo? Što bi se reklo, tužiteljstvo i policija se preobratili. Doživjeli su milost. Ili pak oni u kalifatu, dok traje pravo Ahdname, imaju pravo, pipati maloljetne djevojčice, bez posljedica? Jel zbog tog sada svi naglo slave Ahdnamu? I hercegovački i bosanski Little brotherhoods? Hijos de Omerta.