Published On: Ned, lis 28th, 2018

Nigerijski pirati napokon oslobodili državljane BiH i Hrvatske

Pomorci  koje su pirati oteli uz nigerijsku obalu, među kojima su  sedmerorica talaca državljani Filipina , a po jedan iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Ukrajine i Rumunjske, danas su oslobođeni.

Oslobođeno je dvanaest pomoraca, među njima i hrvatski te bosanskohercegovački državljanin, koje su oteli pirati prije više od mjesec dana uz nigerijsku obalu. Sve članove posade pregledali su liječnici i na putu su kući svojim obiteljima, potvrdili su iz kompanije u čijem je vlasništvu brod Glarus s kojega su oteti, piše Index.hr.

Pirati se uspeli na brod pa uništili komunikacijsku opremu

Podsjetimo, nigerijski pirati su brod švicarske kompanije Massoel presreli u delti rijeke Niger dok je prevozio žito. Uspeli su se na brod dugim ljestvama i prerezali žicu na palubi, potom su uništili veći dio komunikacijske opreme. Iz kompanije poručuju da zahvaljuju svima koji su sudjelovali u oslobađanju pomoraca, ali detalje osiguravanja njihove slobode neće podijeliti kako ne bi ohrabrili slične pokušaje.

“Massoel želi naglasiti profesionalnost i stoicizam posade broda Glarus i njihovih obitelji tijekom ovog teškog, traumatičnog i zahtjevnog razdoblja. Pozdravljamo njihovu hrabrost i pružit ćemo im svu potrebnu podršku u nadolazećim mjesecima”, stoji u priopćenju švicarske kompanije./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare