Published On: Sri, srp 3rd, 2019

Nezavisni sindikat Aluminija uputio apel za spas tvornice

Nezavisni sindikat Aluminija d.d. Mostar uputio je u srijedu otvoreno pismo Vladi Federacije BiH i apel za spas te mostarske tvornice.

U pismu ističu kako se Aluminij nalazi u strahovito teškoj situaciji, vjerojatno najgoroj od vremena protekloga rata, te kako se boje da mu nema spasa ako se u rješavanje problema, još danas, aktivno i odlučno ne uključi Vlada Federacije BiH.

Interes NSZ Aluminija d.d. Mostar, kao i cijele regije je, kako navode, snažan i stabilan Aluminij, “onaj Aluminij koji će nastaviti hraniti ovaj grad, cijelu ovu regiju, zajedno sa svojim zaposlenicima i njihovim obiteljima”.

“Pomozite kroz obećane subvencije koje su dio vaše ugovorne obveze sukladno Anexu 8. od 17. lipnja 2013. godine. Pomozite nam da biste pomogli ovom entitetu jer samo ozdravljen Aluminij značit će i ozdravljeno gospodarstvo, zdravu ekonomiju Mostara, Hercegovine i cijele FBiH.

Mi vremena više nemamo i pitanje je sata kada će sve sletjeti u ponor! Otvorite oči, zanemarite politička prepucavanja i bildanje mišića preko leđa radnika koji strepe od propasti negdašnjeg giganta, procesuirajte sve odgovorne krivce koji su doveli tvornicu u ovakvo stanje, samo nas spasite”, navode iz NSZ Aluminija d.d. Mostar.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare