Nezapamćen interes za utakmicu Perecija – Palanka

Nezapamćeni interes vlada za ulaznice za kvalifikacijsku utakmicu za plasman Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. između Hrvatske i Srbije na stadionu Maksimir 22. ožujka.
U slobodnu prodaju na 24 mjesta u Hrvatskoj i putem interneta, pušteno je nešto više od 23.000 ulaznica, a redovi navijača pred prodajnim mjestima počeli su se formirati kasno sinoć, dok su se samo rijetki sretnici uspjeli probiti do zagušene službene stranice HNS-a.
Od ranog jutra stranicu HNS-a i portala za kupovinu ulaznica navijači su opsjedali tisućama zahtjeva, te im je pristup bio otežan. Iz HNS-a su se na službenoj stranici ispričali svima koji su doživjeli probleme kupujući karte on-line za kvalifikacijsku utakmicu protiv Srbije.
“Činjenica je da za ovaj susret vlada ogroman interes ljudi koji višestruko premašuje kapacitet stadiona u Maksimiru. Unatoč nekim tvrdnjama, serveri nisu pali, ali rade otežano zbog velike navale”, to je potvrdio i HNS-ov povjerenik za karte Nikša Martinac koji je rekao da prodaja preko interneta i dalje ide, ali nešto sporije od očekivanog.
Morate ipak shvatiti da ulaznica nema dovoljno da se zadovolje zahtjevi svih hrvatskih navijača koji će 22. ožujka željeti navijati za Hrvatsku u Maksimiru”, stoji u priopćenju HNS-a na njihovoj facebook stranici.
Za utakmicu je tiskano 35 000 ulaznica po istim cijenama po kojima su bile prodavane i za ostale kvalifikacijske susrete u ovoj skupini: tribina zapad dolje 250 kuna, tribina zapad gore i tribina istok po 120 kuna, tribina sjever dolje 70 kuna, tribina sjever gore 50 kuna i tribina jug 60 kuna.
Jedna osoba mogla je kupiti najviše četiri ulaznice, a prilikom kupnje trebala je predočiti osobni identifikacijski dokument koji je izdan u Hrvatskoj, jer navijači Srbije nisi mogli kupiti karte, baš kao što, sukladno dogovoru dva saveza, ni navijači Hrvatske neće moći kupiti ulaznice za utakmicu Srbija – Hrvatska, koja će se 6. rujna igrati na Marakani.