Published On: Ned, kol 26th, 2018

Nevrijeme u Hrvatskoj: Munja pogodila turistu, Dubrovnik pod vodom

U cijelu Hrvatsku stigla je velika promjena vremena. U većem dijelu zemlje pada obilna kiša, a temperature su se spustile za preko 10 Celzijevih stupnjeva, piše Index.hr.

U Istarskoj županiji evidentirana su 24 događaja uzrokovana obilnim oborinama, jačim vjetrom i grmljavinom: četiri udara groma (udar groma u mušku osobu (str. državljanin) u kampu Bijela Uvala kod Poreča koja je prevezena sanitetskim prijevozom u OB Pula; udar groma u osobno vozilo na cesti od Vozilići prema Labinu bez ozlijeđenih osoba; udar groma u kuću u Kašteliru kod Poreča bez ozlijeđenih osoba i udar groma u trafostanicu HEP-a u općini Raša, što je izazvalo požar i prekid opskrbe el. energijom na čitavoj Labinštini).

Višnjan…dobro je razrovan. Upravo smo prošli.

Posted by IstraMet on Saturday, August 25, 2018

U ranim jutarnjim satima jako nevrijeme pogodilo je i jug Jadrana. Na području Dubrovnika u manje od dva sata palo je preko 40 litara kiše, što je dovelo do poplava u gradu.

Osim brojnih odrona na cestama, poplutale su uvijek iste točke u gradu – Vojnović kraj Dječjeg vrtića Palčica i Kantafig, gdje voda prodire čak i u autobuse Libertasa dok je jedno vozilo zbog količine vode zapelo na cesti, javlja DuList.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci ističu za DuList kako imaju jednu intervenciju ispumpavanja kuće u Saroj Mokošici.

Problema je bilo i u zračnom prometu. Tri avionske linije iz Rima, Atene i Istanbula preusmjerene su u druge zračne luke.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare