Published On: Sri, tra 13th, 2022

NEVJEROJATNO ZGODNO RJEŠENJE: Ulaskom Srpske u sastav FBIH rješavaju se sva pitanja u BIH

Jedno rješenje za krizu BIH cijelo vrijeme stoji nam pred očima al nikako da ga netko predloži. Evo mi ćemo prvi.

Ulaskom Srpske u sastav FBIH i odbacivanjem državnih institucija BIH Federacija BIH postala bi država. Na cijelom teritoriju BIH. A Srpska republika njen najveći teritorijalni dio. Skupština RS-a ostaje. Kao i njena ustavna prava.

BIH društvo se na ovaj način rješava suvišnog vijeća ministara, i tročlanog Predsjedništva. Umjesto Daytona na snagu dolazi Washingtonski ustav.

Srpski klub naroda konačno  biva legitimno popunjen. Ujedno ulaskom Srba bila bi zaštićenija pozicija Hrvata i manjina u FBIH jer s toliko brojnim konstitutivnim Srbima u FBIH Bošnjaci više ne bi mogli činiti manjinama i Srbima što sada čine.

Predsjednik FBIH bira se kao do sada. S tim što se uvodi rotacija. Kako FBIH već ima način na koji biraju potpredsjednike FBIH i taj dio je rješen.

U FBIH domovi naroda imaju ključnu ulogu kod formiranja Vlade FBIH. Ulaskom Srba u FBIH Bošnjaci više ne bi mogli činiti što su činili do sada. Majorizirati. Opet ne bi mogli odbiti ovaj prijedlog jer bi pale maske. Prijedlog je naime na strani jačanja države.

Jedino što bi trebali ispraviti jeste omjer ministara u Vladi FBIH. Kako je FBIH osmišljena kao paritetna vlada broj ministara koje postavljaju Srbi, Hrvati i Bošnjaci morao bi biti  podjednak. Ili bi jednostavno Omjer mogao biti 87 Bošnjaka, 5 Srba, 3 Hrvata i 1 iz reda Ostalih.  S tim što bi ovaj iz reda ostalih morao biti imenovan iz manjinskih lista.

Uostalom sastav vlade bi mogao biti čisto programski. Da u njoj uopće ne bude zajamčeno nacionalni omjer ministara, nego bi se naprosto programskim koalicijama formirala vlada. Dok je etnička pripadnost ministra, naprosto glupost.

Vlada bi bila ona koja bi prošla građanski dom Federacije, i ona koju bi potvrdile natpolovične većine srpskog, bošnjačkog i hrvatskog kluba Doma naroda FBIH.

Ovim rješenjm rješavaju se i sve presude međunarodnih sudova. A način popunjavanja hrvatskog kluba Doma naroda više ne bi mogao biti mjesto ucjene kojim Bošnjaci ucjenjuju Hrvate.

Zašto? Zato što više ne bi mogli kontrolirati niti jednog zastupnika u srpskom klubu Doma naroda. Pa bi sam proces ucjene postao prošlost.

Srbi ovim prijedlogom praktički ne gube ništa. Hrvati dobijaju suborce unutar Federacije. A SDA-ovci konačno skidaju maske. Naime ovaj prijedlog ukoliko bi odbili pred OHR-om posramili bi i sebe i OHR. Jer da se razumijemo, ta marva iz OHR-a itekako dobro znaju koji su ciljevi džihada u BIH. Udovoljavanje njima je skupo plaćeno. Recimo mirom od terorizma na europskim trgovima.

Još je jedna pogodnost ovog rješenja koja bi morla zanimati Srbe.

Granice kantona u FBIH nisu strogo definirane. Nisu ustavna kategorija u FBIH. Tako je primjerice sasvim moguće da se općine Drvar, Glamoč i Grahovo unutar države FBIH pripoje Srpskoj. Ili Cijeli Livanjski kanton ako mu tako bude zgodnije. Budući da Srpska više poštuje prava Hrvata nego političko Sarajevo.

Tko zna možda se svi pripojimo Srpskoj. I tako se postigne konačan cilj. Građanska republika Srpska. Umjesto BIH i FBIH.

Eto.

*Pripaziti na cinizam u tekstu

guest
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bošnjak
Bošnjak
1 mjesec prije

hahahahahhahaaha kato libansko smeće, ovo je Bošnjačka država

Thomson
Thomson
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjak
1 mjesec prije

Bošnjagaza

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjak
1 mjesec prije

Talibaneru, malo morgena.

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjak
1 mjesec prije

Baš si dobro i iskreno rekao ali samo to HAHAHAHAHA POTU,RE GUBAVO OSUNE,ĆENO ….gledajte vi da živi ostanete KADA KRENE……..I ….

etoga
etoga
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjak
1 mjesec prije

imenice koje završavaju s “ka” pišu se malim slovom…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjak
1 mjesec prije

ako to prevedemo na stari bosnjacki bh je krscanska drzava bez ostalih

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Čim završi rusko-ukrajinski rat i bude okončan mirovnim sporazumom, pozvat ću na provedbu strateškog približavanja NATO-a i Rusije”, rekla je Le Pen. Nikome nije u interesu muslimanska tvorevina na balkanu, nikad nije bila niti će, nitko ne želi teroriste kraj sebe.

Citat
Citat
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Trenutno šta se događa, kome treba crtati i tko ne vidi pored zdravih očiju- hrvatska kmetovska diplomacija trenutno povlači Zapadnjake za skute otprilike ovim riječima -“znate da smo vam najbolji i najposlušniji kmetovi koje imate, šta god naredite mi to uradimo, pa de pljiz ako ikako možete, taj izborni zakon u toj jebenoj Bejha, makar neki kompromis da pogurate, ili nešto bar, što nije totalno na našu štetu, jer mi smo probali sve ali ne možemo nikako sa Muslimanima, ajde pljiz pljiz heljp svojim kmetovima malo, pa sve vas slušamo vlasnici naši dragi, demokracija, sloboda, ljudska prava, zapadne vrijednosti, pa mi za to živimo ljudi dragi… ali nemojte se uvrijedit ili nešto krivo shvatit da mi kao prijetimo vama uzvišenim gospodarima, ne ne, ne daj Bože no no, mi ćemo u svakom slučaju nastaviti kmetovati na max ko i dosad, naravno,… ali eto znate… bilo bi lijepo… ako možete…Zapadni gazde na to odgovaraju otprilike ovako- “je je dobri ste nam i sve to, malo je takvih kmetova pogotovo u inače punom inata Balkanu, svaka vam čast, prebacili ste sva očekivanja, od Tuđmana kmetovanje na max na svim poljima bez obzira kako vam vraćamo, bravo bravo, ali čujte dečki, mi smo isto probali pričati sa Muslimanima, ali ne ide jbg, ne možemo ni mi tu više ništa, vi morate dobro znati da su nam najbitniji mir i stabilnost, napredak, eu nato put, građanska država khm pardon građanska prava, tako da izbora mora biti, kakvih god.

Ivan
Ivan
Šta ti kažeš na ovo?  Citat
1 mjesec prije

Konjusari ne kuze sustinu price, a to se ogleda svakodnevno u proljevima koje slusamo i gledamo u hrvatskoj politici i drustvu.Ne kuze da je sustina zapadne politike, te koju nazivamo globalizam, unistenje svakog nacionalnog identiteta naroda. Njih niti ne interesira hrvatski nacionalni interes, oni zele gradjansku Europu sa jednim bezlicnim narodom koji to nije, po mogucstvu prosaran tamnim bojama sto vec godinama svojski rade i trude se Europu pretvoriti u cokoladnu. Sta, Hrvati hoce nekakva prava, kakva prava, ko su Hrvati, narod? ponistavaj to.Muje su samo prigodni za tu politiku, jer oni niti nemaju naciju, muje nisu narod muje definira religija, islam je sve sto njih definira. Sve sto mujo ima u svojoj tradiciji, islamsko je, on nema nista bosansko ili bosnjansko cime se zeli zakititi. Bosnjani su jeli krmetinu, bosnjani nisu jeli baklavu, bosnjani su se molili Bogu a ne alahu, krstili su se i isli u crkve, nisu udarali celom u pod. Nisu nosili dimije, fesove, nisu slusali ilahije i kaside, nisu vonjali na loj.Mujo je savrsen jer uz to sto je bezlican, bez korijena odnosno odrekao se svog korijena, on je i musliman. A globalisticki sotona voli islam, zbogno oruzje protiv mrskog krscanstva.I mujo tu svoju bljutavost i bezlicnost maksimalno koristi, dok god moze mujo ce kmecati i nutkati se kao pozeljnu igracku globalisticke hobotnice.A ovi nasi konjusari, kako ne kuze osnovne stvari, ne mogu kuziti ni ostalo. Dobar sluga je samo dobar sluga, i nikada nista vise od toga.

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Ivan
1 mjesec prije

MA BRAVO !!

Prije svega Bosna
Prije svega Bosna
Šta ti kažeš na ovo?  Ivan
1 mjesec prije

Pohrvaćene bosnjanine sto ti nakenja.Ti si. Narod.Pohrvaceni Bosnjani su manjina u bih,tvoja teorija je propala kao iradisticki izborni zakon.Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Citat
1 mjesec prije

Šta sve napriča jadno pot,ure ….kako ne kužiš da vi ne POSTOJITE ,ovo su geopolitičke igre zap. I istoka sa starim suverenim i autotohnim narodima !! E sada mi ti reci osune,ćena potu,rice gdje ste vi u ovome svemu što JA nabrojih ……JADNIČE BEZ IMENA….

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

kad vec pitas eto mi smo u BiH,i eto slucajno vecinski narod,bosnjaci….(dok vi s prefiksom susjeda nestajete hihi),a geopol.igre,zavjere,NLO,bigfoot,chupacabra,leprechaun….za to nas zaboli kao iza susjedne zemlje….jes’konto?

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  većina
1 mjesec prije

Vas osune,ćeno pot,ure može biti 10 000 000 ali na 23% a za ostalo morate użeti puškom od Hr. I Srb.PA IZVOLI JADNIČE BEZ IMENA I KORJENA ,VJERE I ČASTI !!

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

ne treba nam puska,imamo spolovilo i puuuno vremena pitaj zensku populaciju svoga roda,a ime korijen vjera i cast…hmmm hr.srb.mozes li se odluciti sta si od toga,cini mi se da kroz istoriju vam nikada nije bilo jasno,nije ni dan danas…ti si zadnji koji o tome trebas pricati hihihih

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Ako i kad se završi djikance…ne idu u evropu gusle..opanak slaninica i beli luk

atilla
atilla
1 mjesec prije

Interesantno bi bilo istraziti kada i kako je skracenica FBiH (Federacija Bosnjaka i Hrvata) promijenila smisao federacije dva naroda u besmisao jer se nisu spojile regija Bosna i regija Hercegovina da bi se zvalo FBiH (Federacija Bosne i Hercegovine).

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  atilla
1 mjesec prije

Koje ti bošnjake spominješ čovječe ..?? TO SU NAŠI IZDAJNICI tj.POTU,RICE !!

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

pa te Bošnjake,domicilno autohtono stanovnistvo u BiH,ne misli sigurno na tzv.hr.srb.u BiH

Troskok s motkom
Troskok s motkom
1 mjesec prije

Na korak smo do Unitarne BiH. A doci ce vrijeme kada ce retrogradne snage moliti da se vrati sadasnje uredje je. Aber aufwiedersehen genocidaši, aufwiedersehen UZP.

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Troskok s motkom
1 mjesec prije

Hahahahaha ako pobjedite puškom HRVATE I SRBE daćemo vam i pola Hr . I Srb. A drugačije ostajete UDRUGA OSUNE,ĆENIH EVROPLJANA. ..pljuc na tebe potu,rice osune,ćena.

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

Kreso srbine, zadrzi ti pola HR i Srbije…. mi imamo nasu Bosnu i Hercegovinu!

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 mjesec prije

Hahahaha samo sa puškom pot,ure….pa izvolite…..

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

U Bosnu i Hercegovinu mogu otici svugdje bez Puske i bez Pasosa, jos dok se ovo stedi oko Drzavne imovine, NATO i EU clanstvo….

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 mjesec prije

Možeš kao i tvoj komšo hahahaha i to još je neki presjednik hagahaga MENE BI BILO STID ….A TEBE …OSUNE ĆENO POT,URE IZDAJNIČKO.???!!!!

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

pa proviri kroz pendzer,tvoji malobrojni istomisljenici odlaze a zemlja ostaje a zove se BiH,u Bosni si vlasce malo….

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  većina
1 mjesec prije

Tjesi se! Samo neznam odkud onda republika sumska pade na 800 Tisuca stanovnika!???
Kardinal Puljic je rekao da po Crkvenim procjenama Katolika u BiH ima oko 300 T
Tako da…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 mjesec prije

…..tako da te lazu

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Nekog lazu….

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  većina
1 mjesec prije

Guzice vi dajete da možete otiči ,ali neće niko izdajnike osune,ćene, TU ĆE TE VI TRUNUTI NA 23 % DO IDUĆEG RATA ,A ONDA ĆE VAS BITI MANJE …..VJERUJ MI…!!!!

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

truhnuti sa “H”,nama se i ne ide,pogotovo kad vas je iz dana u dan sve manje,ali na tvoju zalost rata nece biti a jednog dana na nasu srecu ni tebe ni tebi slicnih

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

vas priroda uklanja iz BiH,priroda je pravedna

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  većina
1 mjesec prije

U biH potu,re ima 2 300 000 pučana, a to što vi slušate pos,rane ho,dze to vam je samo odraz vaše prirodne i širom poznate retardiranosti…ALI TO JE BOŽ,JA KAZNA ZA IZDAJNIKE I PAGANE.

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

osvrni se,izadji malo pred kucu…u mahalu…bit ce ti jasno

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Troskok s motkom
1 mjesec prije

Dobit ćeš ti motkom po glavi (turski pači)

ANTE ZRNO
ANTE ZRNO
1 mjesec prije

Izgleda da “Bosnjaku” nista neodgovara pa ni ova napisana glupost koja bi mu trebala odgovarati. Junacino steta sto nisi bio u proslom ratu. Da trebala bi se srbska prikljuciti federaciji pa onda po Washingtonskom sporazumu prikljucak cjeline u confederaciju sa hrvatskom. Stim bi se oslobodili oba doma i tri predsjednika. imali bi sabor i saborske zastupnike po izboru biraca, govorili bi liepi hrvatski jezik pisali samo latinicom. A naj bolje riesili bi se juogslavena i komunista. Sto bolje izmisliti samo glupi talibani i srbofili nisu dovoljno sviesni za takav potez. Steta ovaj moj priedlog nije nista losiji od poskokovog. Rat bi krenuo odma.

Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

RS JE GENOCIDNA TVOREVINA SVETOSAVSKI KALIFAT nastao na srednjevjekovno teoriji krvi i tla i ubistvu muslimana i KATOLIKA Bosne Na genocidu BOSNJAKA i HRVATA…
Predstoji PRAVNA BITKA ili prava za njeno demontiranje u interesu Mira u evropi

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Kuš osune,ćeni hajvanu !!

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Znaju to oni i sami! Pokusavaju prikriti svoja zvjerstva koja su pocinili koristeci trenutak vojne nadmoci….

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 mjesec prije

Vi ne postojite osune,ćeno pot,ure.., A UVJEK SU SE IZDAJICE STAVLJALE PRED ZID.!!

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

Postojimo naravno! Dodji u Seher pa da vidis koliko nas ima….

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
1 mjesec prije

Poser,em ti se na to ,pa šta god bilo…a da je gužva na 23% to ti vjerujem pot,ure.

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!!!
1 mjesec prije

jahhhh…jos kad bi tebe neko nesto pitao

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Naime, prema procjeni Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, masovni odlazak će se nastaviti, a ove godine je našu zemlju spremno napustiti oko 350 hiljada ljudi.Od toga 300 hiljada otpada na muslimane. ZA 5 GOD MUSLIMANIMA BIRAMO NEKOG SEJDU.. 😁

Kresimir !.!!!!
Kresimir !.!!!!
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

😇😇😇😇😇😇

rodjeni
rodjeni
1 mjesec prije

“Budući da Srpska više poštuje prava Hrvata nego političko Sarajevo.”
Neka nam bude tako.

eagle
eagle
1 mjesec prije

republika bih i zastava ljiljani naša nada ko što je i kosača nosao