Published On: Thu, Dec 12th, 2013

NEVJEROJATNO: Propao još jedan sastanak tzv. “lidera”

Još jedan u nizu pokušaja da se dođe do adekvatnog i svima prihvatljivog rješenja kada je u pitanju implementacija presude “Sejdić-Finci” završen je neuspjehom.

Sastanak lidera stranaka iz FBiH je završen, a pred novinare je izašao zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović koji je istaknuo da nikakvog novog prijedloga nije bilo te da su pokušali utanačiti ono o čemu je ranije razgovarano.

“Bez dodatnog strpljenja svih aktera nećemo daleko doći. Ne bih nikoga posebno izdvajao, ali svi smo ostali na već dobro poznatim pozicijama. Ne možemo prihvatiti nikakva etnička područja u Ustavu BiH. Nadam se da će nastavak procesa donijeti više kompromisa, a manje tvrdoglavosti”, kazao je Izetbegović.

“Savez za bolju budućnost BiH (SBBBiH) je na današnjem sastanku predložio da se vratimo na mogućnost indirektnog izbora članova Predsjedništva BiH, ali SDA nije za to kao ni SNSD i SDS i to je politički potpuno legitimno”, kazao je u izjavi za medije nakon završetka sastanka “petorke” predsjednik SBB-a BiH Fahrudin Radončić.

Problem je u činjenici, dodao je, da je zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović danas ponudio koncept koji nije znao obrazložiti jer su mu ga sastavili savjetnici.

“Nakon pola sata političkog pretvaranja rekao sam da kao lideri treba da raspravljamo o idejama i konceptima stranaka, a ne činovnika i da ću vrlo rado prisustvovati sljedećem okupljanju i konstruktivno raditi kao i do sada”, pojasnio je Radončić.

(FENA) – See more at: http://www.pogled.ba/clanak/mi-nismo-dosli-nista-pregovarat-mi-smo-se-dosli-samo-zajevabat-propao-jos-jedan-sastanak-lidera/43989#sthash.CQi4qUye.dpuf