Published On: Sri, velj. 20th, 2019

Nevjerojatno! Evo zašto su žene poludjele za spermom lososa

Žene su spremne da na svoje lice stave bilo što kako bi izgledale lijepo i mladoliko. No je li novi “beauty trend” ipak malo pretjeran.

Naime, znanstvenici navode kako je sperma lososa fantastična za kožu. Naime, iz lososove sperme uzima se DNK, sjedinjuje se s gomilom drugih sastojaka i tako se prave proizvodi za njegu kože lica.

Korejci su prvi ustanovili povezanost sperme lososa s regeneracijom stanica kože i s održavanjem mladolikosti, ali u svijetu ljepote teško je zadržati tako skupocjenu tajnu.

DNK sperme lososa ne regenerira samo stanice na površini kože nego zalazi u dublje delove i tamo započinje svoju misiju. Usto, utječe antiinflamatorno te čisti kožu od otrova. Pomaže u zarastanju rana i širi kapilare čime potpomaže protok krvi kroz kožu.

Studija iz 2010. pokazala je da tretman u trajanju od mjesec dana već dovodi do značajne elastičnosti kože, a druga studija koja je rađena tijekom 12 tjedana dokazala je da se smanjuje gubitak vode iz kože za gotovo 50 posto.

Ipak, trenutačno je gotovo nemoguće doći do tog proizvoda, no žene se nadaju da će tržište uskoro biti preplavljeno kremama i losionima na bazi lososovog DNK