Published On: Pet, ožu 21st, 2014

NEVJEROJATNO: Dnevni list, prvi bošnjački list na hrvatskom jeziku pisao neistine o Boži Ljubiću

‘Ne namjeravam se kandidirati na ni jednu funckiju na sljedećim izborima i moje će političko djelovanje biti u projektu Hrvatskoga narodnoga sabora sve dok osjećam da moje djelovanje pridonosi misiji HNS-a onako kako je ja poimam”, priopćio je Božo Ljubić odgovorivši tako na pisanja Dnevnog lista da će se kandidirati za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ovaj list inače je poznat po iznimnoj točnosti , budući da se uređuje u Sarajevu. Jedini je dnevni list u BIH koji izlazi na dva jezika. Točnije na bosanskom se uređuje, na hrvatskom objavljuje. Novinari druga Rašića, osim što su izvrsni novinari u slobodno vrijeme , po želji druga Rašića bave se i sportom a najdraži im je reket. Dnevni list jako voli Živko Budimir, ali i platformaška uprava EPHZHB koja jedva čeka prvi u mjesecu, kad Hrvati u BIH napune proračun EPHZHB, da otkinu od tih para i pošalju u Dnevni, kako bi ovi divni novinari, nakon sata reketa, mogli pisati o velikim uspjesima gđice Bunoze, liku i djelu generala Budimira, te po naređenju Sarajeva nastavili pokušavati izvući Raguža na čistinu, ne bi li se razbio HNS i HSP-u i SPP-u  dala šansa da prežive. Sve kako je zamislio Onaj netko. Siva eminencija te iste novine.

Višekratno spekuliranje

Ljubić navodi kako misli da HNS treba podržati jednoga kandidata za hrvatskoga člana Predsjedništva ”zbog dosadašnjega iskustva, dobro poznatih odredbi izbornoga zakona i političkih namjera drugih političkih faktora na izborima”.

Stoga, nema potrebe za spekulacijama i pozivanjem na „neimenovane izvore“, ako se želi prenijeti istina”, reagirao je Ljubić na, kako navodi, višekratno spekuliranje u jednim dnevnim novinama o navodnoj kandidaturi na sljedećim izborima za hrvatskoga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u ime Hrvatskoga narodnoga sabora.

Kaže kako ta nagađanja nisu zasluživalanjegovo javno očitovanje zbog sklonosti dezinformacijama i spekulacija tih novina vezanim za moje ime.

Da je bila namjera informirati čitatelje novinar je mogao saznati istinu, od mene ili iz HNS-a. Kako im, očito, to nije bila namjera, već manipuliranje javnošću, nisam se oko toga ni očitovao kako i ranije nebrojeno puta”, naveo je biši predsjednik HDZ-a 1990.

Podsjećamo, mostarski Dnevni list objavio je kako ”snage bliske HDZ-u BiH unutar HNS-a sve više gledaju na Božu Ljubića kao mogućeg zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH”.

Nakon toga, mostarske novine objavile su i kako vodeći ljudi u HDZ-a 1990 ne gledaju blagonaklono na tu ideju.

Sporna točka

Dnevni list objavio je kako ova kandidatura ”pokazuje kako se pred dvama HDZ-ovima nalazi još jedna sporna točka u pregovorima oko toga gdje bi i kako trebali nastupati zajedno”.

Naši sugovornici iz Raguževe središnjice tvrde kako se na ovaj način želi izvršiti dodatni pritisak na stranku kako bi ista pristala na zajednički nastup pa čak i u situaciji u kojoj Bošnjaci ne bi prijetili izbornim inženjeringom. Isticanjem Ljubića HDZ BiH bi pokušao pokazati, navode, kako je naoko spreman odustati od svog kandidata zbog zajedništva, dok se u praksi radi o klasičnom forsiranju nekih rješenja bez pristanka vrha HDZ-a 1990. te miješanju u kadroviranje druge stranke bez detaljno obavljenih razgovora i analize svih sudionika oko kadrovskih rješenja”, objavila je mostarska novina tvrdeći da bi eventualna kandidatura Dragana Čovića ili nekog drugog istaknutog člana HDZ-a BiH bila dodatni argument da se s još većom žestinom “opali” po HDZ-u BiH i načinu vođenja HNS-a.