Published On: Sri, kol 23rd, 2017

NEVJEROJATNO Čak 14 uhićenih zbog izazivanja požara u Hrvatskoj

 

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

U ovom trenutku je obrađeno i potvrđeno 14 osoba, uključujući i zadnje požare na benkovačkom području i u Kistanjama, a još nekoliko osoba je u obradi kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odgovarajući na pitanje koliko je piromana privedeno zbog niza požara koji su poharali Dalmaciju u posljednjih nekoliko dana.

Požari koji danima haraju Zadarskom i Šibensko-kninskom županijom za sobom ostavljaju pustoš. Kolika je šteta, još nije utvrđeno, ali je zasigurno riječ o milijunskim iznosima.

Više će se znati kad se požari stave pod kontrolu, a do tada bi mogli proći dani, pa i tjedni. Danas je uhićen još jedan piroman te je završio iza rešetaka.

Riječ je o 22-godišnjem mladiću. Policija je podnijela i optužni prijedlog protiv 75-godišnjakinje koja je požar uzrokovala spaljujući odjeću. Čak sedam požara na području Knina namjerno je izazvao 28-godišnji muškarac za kojega je policija utvrdila da ima psihičkih teškoća, javlja HRT. Policija je uhitila i dvije djevojke stare 21 i 25 godina za izazivanje požara kod Benkovca.