Published On: Uto, srp 17th, 2018

NEVIĐENA LUDNICA! VATRENI S JEDRENJAKA FEŠTALI S TISUĆAMA NAVIJAČA UZ OBALU Subašić završio u moru, Vrsaljko s Grdovićem ‘grmio’ s broda…

Slavlje na dočeku ” mušketira” , Luke Modrića, Šime Vrsaljka, Danijela Subašića i Dominika Livakovića u Zadru, nemoguće je ne povezati uz sintagmu – neopisivo!

Zagrijavnje za Vatrenu noć, krenulo je na Liburnskoj obali, odakle se jedrenjakom ” Branimir” zaplovilo oko stare gradske jezgre, prema mnoštvu navijača koji su na povijesnom Forumu , poljani svetog oca Pape Ivana Pavla II , željno iščekivali “zadarsku dicu”!

Na moru pak stotine brodica uz svečani brod, koji je krenuo iz zadarske marine, baš kao i dr. Franjo Tuđman 1990. godine, što nedvojbeno simbolizira zajedništvo koje se osjećalo onda, jednako kao i danas, ovoga puta zahvaljujući našim nogometašima. Galija se na koncu usidrila uz Obalu kralja Petra Krešimira IV.

Prije toga cijelim putem na nebu su bila slavna ” Krila Oluje” i helikopteri ” Kayowe”, potom je uslijedio prolazak igrača, kroz špalir razdraganih ljudi, do središnje pozornice, slika je koja će zasigurno oploviti svijet. I onda erupcija oduševljenja uz monumentalni Donat, odjekivala su zvona s katedrale SveteStošije

Klicalo se iz sveg glasa junacima Svjetskog prvenstva srebrnim nogometnim prinčevima koji su ne samo za Zadrane, nego i cijelu Hrvatsku zlatni dukati! Zadarska glazbena svita , Đani Maršan , Intrade, Zoran Jelenković, Krešo Perović , Grupa Forum i Mladen Grdović, bili su zvučna kulisa prije nego su kapetan i dobitnik zlatne lopte Modrić, Subašić , Vrsaljko i Livaković. Stisnuti ruku zlatnima došli su i košarkaški reprezentativci Marko Popović i Rok Stipčević, zajedno s izbornikom Draženom Anzulovićem, koji su uz njih bili i u Moskvi.

Nije propustio veliki događaj, ni Šime Fantela, jedriličar, Svjetski i Olimpijskipobjednik! Ispred pozornice posve nenametljivo, u dresovima reprezentacije Hrvatske, vatrene su čekali , Župan zadarski, Božidar Longin i gradonačelnnik Branko Dukić sa suradnicima… Ples, pjesma , veselje, veliko zadarsko srce, zadarski bedem ljubavi, zagrlili su LukuDanijelaŠimu i Dominika! Evo što nam je prije izlaska na pozornicu kazao Luka: ” Najprije u Zagrebu, onda u mojem Zadru, ovo je jednostavno doživljeni san koji je nadmašio sva moja očekivanja. Ne mogu pronaći prave riječi kojima bih opisao viđeno na zadarskom dočeku. Živim nešto najbolje u životu, u mojoj karijeri. Zadar je jedinstvem u mnogo čemu – zaključio je najbolji igrač svijeta.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x