Published On: Sri, pro 16th, 2020

NEUMSKA PTICA CRTAČICA: Film Alete Rajič nagrađen sedmi put

Hercegovska animatorica Aleta Rajič sedmi put je nagrađena za svoj animirani uradak “Prirodni odabir”, a ovog puta za najbolju animaciju na 11. Baku Film Festivalu u Azerbejdžanu.

Navedeni film premijerno je prikazan u natjecateljskom programu 25. Sarajevo Film Festivala te u posljednjih godinu dana selektiran na preko 40 međunarodnih filmskih festivala, priopćeno je iz Kluba animatora Neretva.

Ističu kako je ovo sedma nagrada dodijeljena mladoj animatorici i filmskoj ekipi, uključujući prethodne na Festivalu animiranog filma u Banjoj Luci, SEE a Paris u Parizu, Accra Indie Film Festivalu u Gani, Star Film Festivalu u Sisku, Tulipoff u Kopenhagenu kao i posebno priznanje ASIFA-e na Animafestu u Zagrebu.

“Prirodni odabir” nastao je u produkciji Studija Neum, te koprodukciji sa Zagreb filmom, a uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i Hrvatskog audio-vizualnog centra (HAVC), stoji u priopćenju.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>