Published On: Pon, ožu 7th, 2022

NEUMJERENOST U JELU I PIĆU: NATO razmatra daljnje širenje u istočnoj Europi – Hrvatski Medijski Servis

NATO razmatra daljnje širenje u istočnoj Europi s trajnijim pozicijama u baltičkim zemljama, izjavio je danas američki državni tajnik Anthony Blinken.

“To i činimo s raspoređivanjem dodatnih snaga, uključujući američke, u Litvi, slanjem borbenih aviona i druge važne opreme u baltičke države”, rekao je Blinken na konferenciji za novinare u glavnom gradu Litve Vilniusu.

Blinken je na konferenciji govorio zajedno s litvanskim ministrom vanjskih poslova Garbrieliusom Landsbergisom, piše CNN.

“Branit ćemo svaki centimetar teritorija NATO-a”

“Istovremeno unutar NATO-a kontinuirano preispitujemo svoju obrambenu poziciju te razmatramo pitanje šireg razmještaja snaga i trajnijeg raspoređivanja. Sve je to pod redovitom revizijom i o tome diskutiramo s našim saveznicima u NATO-u”, rekao je Blinken.

Ponovio je kako SAD i saveznici vrlo ozbiljno doživljavaju članak 5 NATO-a, u kojem se navodi da je napad na jednu zemlju napad na sve članice.

“Ako bilo gdje na teritoriju NATO-a dođe do agresije, mi i naši saveznici poduzet ćemo sve mjere kako bismo obranili svaki centimetar teritorija NATO-a”, rekao je./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Poskok - kultni slobodarski portal u ex-Yu!
Poskok - kultni slobodarski portal u ex-Yu!
2 mjeseci prije

Anglosaksonsa goovna su spremni ratovaiti protiv Rusije do zadnjeg Slavena pa čak i Germana – a ako zatreba – potturiće i Latine pred Ruse 😎 !