Published On: Pet, ožu. 23rd, 2018

Neum: Klanjali namaz uz hotel na Jadranskoj magistrali

 

Nepoznata skupina ovog je petka priuštila Neumljanima ali i svim prolaznicima koji su se zatekli, nezaboravan prizor izvršavanja vjerske obveze klanjanja na privatnoj parceli jednog od uglednijih članova zajednice, vlasnika luksuznog hotela, ujedno i člana općinskog odbora HDZ BiH.

Čuđenje prisutnih, pa čak i fotografiranje od strane gostiju ugostiteljskog objekta ali i putnika namjernika, ni najmanje nije omelo vjernike u izvršavanju svakodnevnog namaza, piše Dnevnik.ba.

Bilo bi zanimljivo kada bi se i Islamska zajednica očitovala po pitanju koliko je dopušteno klanjati u javnosti pred očima znatiželjnika, imajući na umu da se u ovom konkretnom slučaju radi o objektu smještenom tik uz Jadransku magistralu.

Najbliži odgovor do kojega smo mi mogli doći, prenosimo sa stranice rijaset.ba gdje islamski vjerski službenik odgovara vjerniku koji se našao u nedoumici upravo oko klanjanja u javnosti.

Citiramo:

“Što se tiče klanjanja namaza na ulici, to nije praktično rješenje kod nas, kao što je to slučaj u nekim arapskim zemljama. To nije ambijent koji pomaže da se namaz klanja skrušeno i predano, a pometalo bi prolaznike. Ne treba paradirati s namazom.”

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer