Netko je, očito, bio jako ljut pa je bacio molotovljeve koktele i zapalio sedam kladionica u Uskoplju/Gornjem Vakufu

Nepoznati počinitelji molotovljevim koktelima zapalili su u noći s četvrtka na petak čak sedam poslovnica za kladionice u gradiću Uskoplju/Gornjem Vakufu, priopćio je MUP Srednjobosanske županije.

Policiji je oko 02.40 sati prijavljeno kako su nepoznate osobe u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice bacili zapaljive tekućine koje su izazvale požar te je na objektima pričinjena velika materijalna šteta.

Prema priopćenju, odmah po primitku prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su započeli s intenzivnom potragom za počiniteljima požara. Na lice mjesta izašli su i pripadnici Vatrogasnog društva Gornji Vakuf-Uskoplje, koji su ugasili požar.

KLADIONICE SU POD ČESTIM NAPADOM KRITIČARA

Istragu o ovom nesvakidašnjem napadu na kladionačarske objekte preuzelo je županijsko, srednjobosansko tužiteljstvo, a pripadnici kriminalističke policije iz Policijske uprave Bugojna obavili su uviđaje na licu mjesta, te poduzimaju i druge aktivnosti s ciljem rasvijetljavanja ovoga napada.

Mediji su naveli kako su zapaljene poslovnice dviju kladionica Sportplus te Sportplus Win. U Federaciji Bosne i Hercegovine je u prošloj godini, prema podacima Porezne uprave, oko 1,7 milijardi maraka (oko 860 milijuna eura) uplaćeno na klađenje, a česte su kritike javnih i vjerskih službenika zbog toga poroka.