Published On: Uto, lis 30th, 2018

NESTVARNI PRIZORI IZ JADRANSKOG BISERA Konobari u gumenim čizmama poslužuju goste, a scene s maratona obišle su cijeli svijet

Maraton u Veneciji se skoro pretvorio u triatlon nakon što je voda došla na gotovo 150 centimetara iznad razine mora. Trkači su tako trčali kroz vodu u strahu od najveće poplave u posljednjih 50 godina.

Venecija često bude poplavljena kada vjetar izgura vodu iz lagune, no jučerašnje su razine vode iznimne, a mogle bi i dodatno narasti. Unatoč tome, maratonci su trčali kroz vodu popularnim Trgom svetog Marka, piše Metro.

Guverner regije Veneto Luca Zaia rekao je da bi poplava mogla doći i do razine iz 1966. godine, kada su bile poplavljene i Venecija i Firenca. Trenutna je razina vode najviša od studenog 2012., prema statistikama iz Venecije.

Zbog jakih je kiša većina Italije pod crvenom uzbunom zbog poplava, a problem je eskalirao dodatno i zbog lošeg održavanja riječnih korita. Veneciji prijeti podizanje morske razine, a znanstvenici su ranije upozorili da bi taj grad mogao nestati pod vodom i svojim poznatim kanalima do kraja ovog stoljeća.

Unatoč velikim poplavama i ozbiljnim upozorenjima znanstvenika, čini se da život u Veneciji i dalje teče sasvim normalno. Osim što su sudionici maratona trčali kroz vodu koja im je bila preko gležnja, poplavu su ignorirali i restorani u Veneciji. Na fotografijama i snimkama koje su se pojavile na društvenim mrežama vidi se kako gosti neometano jedu u restoranima dok im konobari u gumenim čizmama kroz vodu donose pizze, a novi gosti u restorane također ulaze u gumenim čizmama ili cipelama prevučenima najlonom te kroz potpuno poplavljen restoran hodaju do svojeg stola.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare