Published On: Wed, Mar 29th, 2017

Nestalo devet istražitelja SIPA-e koji su istraživali atentat na Leotara

Godinu dana nakon što je Perica Stanić, direktor SIPA-e osnovao tim od devet istražitelja koji će raditi na slučaju Joze Laotara, od devet istražitelja ni traga ni glasa. Rezultati njihovog rada su nepoznati, a SIPA se ne oglašava je li istraga dala ikakve rezultate, odnosno je li uopće i započela.

Uoči prošlogodišnje godišnjice atentata na Jozu Leotara, direktor SIPA-e Perica Stanić pompozno je najavio osnivanje tima od devet istražitelja koji rade na slučaju „Leotar“.

To je bila prva i posljednja informacija o famoznom timu „devet istražitelja“.

U želji da saznamo rezultate rada tima čak devet istražitelja, Dnevnik.ba poslao je upit na službeni mail SIPA-e sa zahtjevom sa informacijama dokle se stiglo s istragom, je li bilo ikakvih pomaka, i postoji li tim uopće.

Na žalost, skoro 20 dana poslije slanja dopisa, iz SIPA-e nije stigao nikakav odgovor.

Zbog toga će javnost ostati i uskraćena saznati rezultate rada devetorice istražitelja, a nama ostaje samo pretpostaviti da se u posljednjih godinu dana po ovom pitanju nije uradilo ništa.

Napominjemo da je nakon atentata montirana lažna optužnica protiv Dominika Ilijaševića i grupe Hrvata kojom ih se teretilo za atentat. Optužnica je pala a devet istražitelja bi svoju istragu moglo pokrenuti od onih koji su podigli lažnu optužnicu protiv Ilijaševića i ostalih.

Ako ništa, SIPA je mogla poštovati zakon o informiranju javnosti pa odgovoriti na upit medija.

Ako su je SIPA ažurna koliko i njihov PR, onda su male šanse da će ikad biti rasvijetljeno ubojstvo Joze Leotara.

Dnevnik.ba