Published On: Mon, Aug 31st, 2015

Nestali misteriozno, obitelji ne gube nadu

BANJALUKA – Obitelji više desetaka nestalih iz RS već mjesecima, ali i godinama, gaje nadu da su njihovi najmiliji živi, ​​dok policija pokušava pronaći neki trag koji bi pomogao u istrazi.
Rođaci onih koji su nestali od rata naovamo, a čija je sudbina nepoznata, mole građane da sve korisne informacije ustupe policiji, a sličan apel stiže i iz MUP-a RS.
Više od godinu dana traje potraga za Bojanom Koprenom (27), kojem se 7. srpnja prošle godine, nakon što je izašao iz ugostiteljskog objekta “Krčma kod Roze”, u Kolima, kod Banjaluke, gubi svaki trag.

Policajci, mještani Manjače i lovci, njih oko 150, prečešljali su krajem prosinca prošle godine oko 10 kilometara četvornih šume, na granici sela Bukvalek i Kola, gdje su tražili Koprenu, ali nije pronađen ni u toj opsežnoj potrazi.
“Djeteta mi nema, a nestalo je ima već godinu i dva mjeseca. Non-stop pokušavam nešto napraviti, ali ne znam ni sam što se događa. Ne znam što se mom Bojanu moglo dogoditi, jer on ni s kim nije bio u sukobu “, ispričao je za” Nezavisne “Milenko Koprena, Bojanov otac.
Prema njegovim riječima, obitelj ne gubi nadu.
“Ja vjerujem da je živ. On nikome nije bio dužan, nije bio narkoman, nije bio kriminalac, nikakvih problema nije imao. Radio je za 30 maraka dnevnice. Moja obitelj ovo nikako ne može podnijeti. Ne znamo gdje se nalazimo”, naglasio je Milenko Koprena.
Obitelj dvadesetdevetogodišnjeg Gorana Simića iz Banjaluke, koji je nestao u kolovozu prošle godine, u bujičnim poplavama u ovom gradu, također apelira na građane da joj jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o nestalom mladiću. Mogu to učine na broj telefona 065 / 497-558 ili da se jave policiji.
“Ne znam kako da vam opišem ovo kroz što prolazimo. Sve mi je to u vezi s njegovim nestankom misteriozno, čudno. Godinu i mjesec je prošlo, a mi ništa ne znamo. Ali ne smijemo izgubiti nadu”, naglasio je Mlađen Simić, Goranov otac.
Prema njegovim riječima, najbitnije mu je da mu se priopći istina.
“Ako postoje neki očevici, meni je toliko važno da mi kažu što se zapravo dogodilo Goranu. Ne mogu ja protiv sudbine, mora se živjeti dalje, što da se radi”, ispričao nam je Mlađen Simić.
Prema podacima sa stranice MUP-a RS, u tijeku je potraga za desetak osoba koje su nestale od 2011. godine do danas. Na sajtu MUP-a RS nalaze se i imena te fotografije osoba koje su nestale i prije 2011. godine,
Ukoliko o njima imate bilo kakvu informaciju, možete obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazvati broj 122.